For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Finn påskeaktiviteter i nærområdet

6. April 2020

- Bruk skogen, lær noe nytt om valdresnaturen og legg lista lavt for å få med ungene ut. En økt utendørs varer gjerne lengre enn planlagt når man først kommer seg over dørstokkmila, og unger er takknemlige for å gjøre aktiviteter med foreldre når alle oppdager noe nytt sammen, sier Ina Syversen i Valdres friluftsråd.(Foto: Lene Hovi)

Store deler av Norge har stått stille i mange uker. Koronakrisen tillater verken de største utfluktene eller samlinger av folk i høytiden. 

- Dette blir den store hjemmepåsken, og jeg forstår at det er utfordrende å finne på nye aktiviteter etter allerede flere uker med hjemmetilværelse for hele familien. Men kanskje vi kan dele noen tips oss i mellom, spør Ina Syversen i Valdres friluftsråd.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

Med to små gutter hjemme, har hun allerede testet en del påfunn, og lister opp noen tips her:

1) Gjenoppdag nærområdet ditt. Bruk skogen, stiene eller veier i nabolaget som man vanligvis tar for gitt. Lag tegninger i kritt eller hopp paradis på sykkelveiene. Har man litt maling så kan dere plukke steiner og lage "smilesteiner" som legges ut til glede for andre. Sjekk @smilesteinene på Instragram for inspirasjon.

2) Klatre i tre. En mestring mange av oss voksne har glemt, men som ungene elsker. Kanskje de kan lære oss noen teknikker?

3) Fuglekikking. Hjemmepåske over det ganske land gir mindre trafikk og annen støy, og flere lyder er lettere å oppdage. Dette er en fin måte å lære hvem vi deler naturen med. Det finnes en hel del gode apper til hjelp for å gjenkjenne fugler via lyd og utseende, og Visit Valdres har denne gode guiden for fuglekikking i Valdres.

4) Start vårrengøringen i hagen. Beskjær busker og trær og hent fram raka. Unger elsker å hjelpe til når de får lov og man har tålmodighet til å la de prøve og feile.

5) Let etter hestehov rundt der du bor. Mange er i ferd med å dukke opp i skråningene våre i disse tider.

6) Plukk søppel! Snøen smelter og isen trekker seg tilbake, og et like sikkert vårtegn som hestehoven er alt avfallet som snøen har gjemt denne vinteren. Søppelplukking er en aktivitet som åpner øynene og kan endre holdninger i alle aldre, og naturen er svært takknemlig for både liten og stor innsats.

7) Har du prøvd silent disco? Slå deg løs i hagen eller et sted med god plass rundt deg, bruk headset på telefonen og la rytmene ta deg og familien. Befriende å danse av seg uker med stillesitting sammen og dette gir naboer og forbigående garantert en god latter!

8) Spør om å få lufte naboens hund. Dette kan gjerne være til stor hjelp for de som må være i karantene i disse dager.

9) og kanskje viktigst: Lag en utendørs oppdagelsesferd etter årets påskeegg. Kanskje også lage et rebusløp med flere poster?

10) Følg friluftslivets koronavettregler, GOD TUR UT!

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook