Åpning av Friluftsporten på Vaset

Lørdag 6. august ble Friluftsporten på Vaset offisielt åpnet i forbindelse med Stølsfestivalen. Ordfører Eivind Brenna stod for klipping av bandet, på en noe kjølig og regnfull augustdag.

Hvorfor friluftsport?

Reiselivslaget i Vestre Slidre i samarbeid med Valdres friluftsråd og Visit Valdres har fått midler til å lage en friluftsport på Vaset fra Friluftsrådenes Landsforbund. Med friluftsporten ønsker bedrifter på Vaset å tilrettelegge for det enkle og nære friluftslivet.  Senke terskelen for å ta i bruk naturen til friluftsliv, lek og en sosial arena. – Vi ønsker å tilrettelegge slik at flere, spesielt barnefamilier, tar turen hit både sommer og vinter, sier Eivind Brenna. Han forteller også hvor mye gapahuken, som ligger i skiløypa i nærheten av parkeringa, er i bruk om vinteren.  – Med denne ser vi at enkel tilrettelegging, som en gapahuk, gjør at flere har et mål og kommer seg ut på tur, sier Brenna.

Friluftsporten på Vaset ligger i området ned mot Vasetvatnet fra Sekskanten og bort til Vasetstølen, med informasjonstavler i krysset inn Murkelivegen. Det er satt opp bålhytte, bord og benker i området. Det vil videre bli utarbeidet kloppestier ned til Vasetvatnet og til grillhytta, flere bålplasser, fiskebrygge, klatrejungel  m.m. På informasjonstavlene vil det komme opp mer informasjon om nærturer, skiløyper og kart over turer videre inn i Vestre Slidre.

Informasjonstavlene til friluftsporten står sammen med ei mjølkerampe som er satt opp som en del av Mjølkevegen. Mjølkevegen er en sykkelrute fra Vinstra til Gol og inngår i nasjonal sykkelrute nr 5. Den er kåret til en av Norges flotteste turer på sykkel.

Hva er en friluftsport?

Friluftsporter er innfallsporter til større friluftsområder som gjør at det kanskje ikke er nødvendig å gå så langt for å få de gode opplevelsene, gjerne som en liten ettermiddagstur – en god hverdagsopplevelse. I tillegg er det god informasjon om det tilbudet av stier, turveier, skiløyper, attraktive turmål og aktiviteter lenger inn i friluftsområdet, som du helt sikkert får lyst til å teste ut ved senere anledninger.

I friluftsporten skal det være godt tilrettelagt for friluftsliv og sosialt samvær med god tilgjengelighet, tørre plasser å sitte på, bålplasser, piknikområder og andre samlingsplasser. I tillegg skal det synliggjøres de naturlige mulighetene som er i området slik som badeplasser, akebakker, klatretrær og kulturminner og tilrettelegges for lek og trening som f.eks. naturklatrejungel, eventyrskog, natursti og treningspark.

Valdres friluftsråd var étt av 12 friluftsråd i Norge som fikk midler til å lage en friluftsport i friluftslivets år 2015.

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: