For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Mjølkevegen med egen sykkelbuss til sommeren

25. April 2017

Mjølkevegen er en sykkelrute mellom Vinstra og Gol, som går gjennom noen av de vakreste fjell- og stølsområdene i Valdres. Dette er en av storsatsingene til Visit Valdres og er i det første året av et hovedprosjekt som får støtte fra Innovasjon Norge.


Skal bli kjent

De siste årene har det blitt lagt ned mye tid og ressurser på å få infrastrukturen på plass, men nå skal budskapet om sykkelruta Mjølkevegen for alvor ut i markedet. -Målet vårt er at Mjølkevegen skal bli et av de mest kjente sykkelrutene i Norge, sier Merete Hovi, reiselivssjef i Visit Valdres. –Spør du en forsamling hva som er den mest kjente sykkelruta i Norge, vil 99 % svare Rallarvegen, men spør du deretter om den nest mest kjent eller tredje mest kjente, blir det stille, og her har vi en fantastisk mulighet til å posisjonere oss, fortsetter hun.


Nettverksprosjekt

Det er mange aktører som må jobbe godt sammen for at dette skal bli en suksess, og det er per i dag 8 bedrifter i nettverket: Storefjell Resort Hotel, Merket, Gomobu Fjellstue, Vasetstølen, Sørre Hemsing, Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen, Haugseter Fjellstue og Ruten Fjellstue. I tillegg får prosjektet råd og veiledning fra Stiftelsen Sykkelturisme i Norge (STIN). Det er også opprettet dialog med Intersport i forhold til utleie av sykler samt JVB Tur og Discover Norway i forhold til pakketering.  Prosjektkoordinator for Mjølkevegen, Lene Kvisgaard i Visit Valdres, har stor tro på at Mjølkevegen vil tiltrekke seg syklister fra både inn- og utland. –Vi ser allerede nå at interessen for Mjølkevegen stadig øker og det har til og med kommet henvendelser fra Kina, sier hun entusiastisk. –De siste månedene har vi jobbet mye med pakkeløsninger langs ruta som skal gjøre det enklere for folk å velge denne sykkelruta på sin neste sykkelferie, fortsetter hun.


Sykkelbuss til Valdres


Mjølkevegen har et unikt utgangspunkt med togstasjon i begge ender (Vinstra og Gol) og syklister kan får med sykkelen ved forhåndsbestilling. På bussen, derimot, er det ikke like enkelt å få med sykkelen. -For sykkelregionen Valdres er dette en stor utfordring da vi ønsker at flere skal kunne komme seg hit sammen med sykkelen sin fremfor å kjøre egen bil. I tillegg ønsker spesielt nordmenn i stor grad å ta med sin egen sykkel når de skal på sykkelferie, sier Merete Hovi. 

Det dukket derfor opp et konkret behov for å transportere syklister og sykler inn og ut av Valdres. Mjølkevegen er delt inn i flere etapper slik at den også er overkommelig for folk flest og familier med barn. Dette betyr at man kan velge å starte turen på Vaset og sykle på Stølsvidda over til Golsfjellet eller fra Beitostølen og videre over Jotunheimvegen til Vinstra. De vanlige rutebussene fra Oslo har normalt ikke plass til å ta med sykler, men det viser seg bussene fra Bussring AS, som blant annet benyttes til Rikskonsertene sine turnéer, ikke er i bruk om sommeren og disse har store lasterom og kan ta med mange sykler! –Med god hjelp fra Robert Medik i JVB Tur har vi nå reservert en slik buss i juli, med avgang to dager i uken fra Oslo, sier Hovi.  Bussen skal gå mellom Oslo – Hønefoss – Fagernes, søndager og torsdager mellom 2/7 og 20/7. På søndagene vil den fortsette opp til Vaset, og på torsdager opp til Beitostølen. Alle som vil kan benytte seg av busstilbudet, men man må forhåndsreservere plass. –Vi er veldig spente på hvordan denne prøveordningen vil bli mottatt og håper på sikt å kunne jobbe frem en varig løsning for sykkelbuss til Valdres, avslutter Merete Hovi og Lene Kvisgaard.

Bookbare sykkelpakker med transport

Sykkelbussen fra Oslo åpner opp for mange kombinasjoner av pakker langs Mjølkevegen, og bedriftsnettverket er godt i gang med å legge til rette for sommerens sykkelgjester. Sykkelpakkene vil inkludere overnatting, mat, bagasjetransport og løsninger med både buss og tog. Pakkene skal legges ut for salg om kort tid og vil være bookbare på JVB Tur sine nettsider. Det samme gjelder bestilling av plass for de som kun vil benytte seg av bussen. Mer informasjon om tilbudet vil bli lagt ut på: www.valdres.no, www.mjolkevegen.no, på sosiale medier eller ved å henvende seg til turistkontoret.


Vi gleder oss til sykkelsesongen!
 

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres