Hvem har Valdres beste forretningsidè?

StartUpp Valdres er et samarbeid mellom Sparebank 1Hallingdal Valdres, Innovangsjon og Valdres Næringshage. De arrangerer en idèkonkurranse med 50 000 kroner til vinneren, og konkurransen avholdes for første gang denne høsten.  På bildet (fra venstre): Anja Lindahl, Karianne Borchgrevink og Hilde Tveiten Døvre, alle fra Valdres Næringshage (Foto: Lene Hovi)

Stor interesse for StartUpp Valdres

Få dager etter at konkurransen ble lansert, er ti ideer meldt på. – Teknologi, kultur, reiseliv, matproduksjon og film er allerede representert. Det er gledelig å se at valdrisen er frampå og våger seg utpå med gode ideer, sier næringsutvikler Dag Inge Bruflot i Innovangsjon.

Justerer opplegget

Med såpass god respons på kort tid har gjengen bak konkurransen justert opplegget noe.

– Påmeldingsfristen er sett fram til 25. september, og 27. september holder vi en obligatorisk arbeidskveld for alle deltagere. Vi har et tak på 10-12 deltagere og vi må gjøre en første vurdering etter arbeidskvelden på hvem som når fram til finalen, forteller Hilde Tveiten Døvre, daglig leder i Valdres Næringshage.

All deltagelse på både konkurranse og arbeidskveld er gratis.

Følg med her: Eventet StartUpp på Facebook

Fagsterk jury

På finalekvelden skal deltagerne pitche sin idé fremfor en jury som ledes av adm. dir i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

– Som leder i NHO Reiseliv erfarer jeg at det aldri har vært større behov for gründere og nye arbeidsplasser. Vi treng folk som finner på ideer og skaper vekst rundt om i hele Norge, sier Krohn Devold som ser fram til å ta turen til Valdres for å vurdere forretningsideer.

– Vi har den beste jurylederen vi kan drømme om og det gjør nok deltagerne litt ekstra nerver at hun sitter i panelet, sier Døvre.

Resten av juryen består av Anne Mette Iversen fra Innovasjon Norge Innlandet, Arve Wangensteen fra Vang Autoservice og en representant fra Sparebank 1 Hallingdal Valdres.

Inviterer publikum

Dalens beste forretningsideer skal altså fram i lyset under finalekvelden i Valdres Storhall 12. oktober fra klokka 19:00. Hit ønsker arrangørene at flest mulig skal finne vegen. 

– Ideene er hovedattraksjonen denne kvelden og sammen med et skikkelig opplegg rundt blir det en festkveld for alle som brenner for Valdres, sier Karianne B. Borchgrevink, bedriftsutvikler i Valdres Næringshage.

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: