For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Valdresdagen 23. juni åpner Valdres for sommeren

14. Juni 2018

Populær lokalmat: Et stort lokalmatmarked er rigget rundt Skiferplassen under Valdresdagen. Bildet er tatt under Valdresdagen i 2017 (Foto: Lene Hovi)

I fjor flyttet Valdresdagen «hjem» og fylte opp Skiferplassen og butikkene på Fagernes og Leira med både valdriser og tilreisende. Lørdag 23. juni gjentas suksessen!

Kurv og symfoni

Et av hovedelementene på Valdresdagen er kåring av beste kurv, med både fagjury- og publikumspris. Publikum kan smake seg frem til sin favoritt fra kl. 11.00, og når stemmene telles opp holder Valdres Sommersymfoni gratiskonsert på Skiferplassen.

- I fjor hadde vi rekordmange påmeldte til Valdresgildet, som er det offisielle navnet på kurvekåringen i Valdres. Vi lanserte også en publikumspris, og stemmeurnen var smekkfull ved opptelling. Det å legge kurvekåringen og lokalmatmarkedet til en felles dag med andre flotte aktiviteter på Fagernes og Leira har løftet oppmerksomheten rundt kurven som nasjonal matskatt og lokalmat generelt, sier Bente Rakstad fra Moahaugen Gard.

Valdres Sommersymfoni rigger om fra åpningskonsert dagen før, 22. juni, til gratis lunsjkonsert på Skiferplassen under Valdresdagen. Å la gratiskonserten bli en naturlig del av Valdresdagen er hyggelig for alle parter og i år er det konserten "Arvestykker" som blir oppført på Skiferplassen, forteller daglig leder Mona Kleven.

- Vårt publikum storkoste seg på lokalmatmarkedet rundt scenen i fjor, og mange av de ble observert med matposer og handlenett da konserten var over og Valdresdagen nærmet seg slutten. Kombinasjonen av et trivelig matmarked og musikk løfter stemningen, mener Kleven.

Stor aktivitet i butikkene

Handelstanden på Fagernes og butikkene på Leira hadde god omsetning under Valdresdagen i fjor. Begge handelsstedene kjører kampanjer og aktiviteter hele helgen, så både voksne og barn får en hyggelig handleopplevelse. Bente Anti fra Amfi Leira og Heidi Arnesen fra Fagernes Handelsstand sitter begge i arbeidsgruppa for Valdresdagen, og synes det er fruktbart å samarbeide om å lokke folk til Valdres.

- Når vi samarbeider om et slikt arrangement, når vi ut til flere markeder, vi markedsfører hverandre og Valdres, noe som gir gode ringvirkninger for alle parter, mener Bente Anti.

Helgrillet gris

Med fullt belegg kommende sankthanshelg, har hotelldirektør på Scandic valdres, Berit Lunde, bestemt seg for å fyre opp grillen og invitere til en matbit i hagen bak Scandic, ned mot vannet.

- Alle er velkomne til å komme ned i hagen og kjøpe seg en grilltallerken her hos oss under Valdresdagen. Det er Stølsvidda AS som leverer grisen og Knut Ødegård skal selv stå ved grillen denne dagen. Vi gleder oss veldig, og håper både tilreisende og lokalbefolkningen kommer innom oss ila dagen, sier Berit Lunde.

Storstilt samarbeid

Valdresdagen er et samarbeid mellom Valdres Natur- og Kulturpark, Fylkesmannen i Oppland, Valdres Sommersymfoni, Fagernes Handelsstand, butikkene på Leira, Kurv frå Valdres og Scandic Valdres. 

Følg Valdresdagen på Facebook
Valdresdagens Facebookevent

Program for Valdresdagen

SKIFERPLASSEN

Kl 10:00
Lokalmatmarkedet åpner

Kl 11:00:
Offisiell åpning på Skiferplassen av ordfører i Nord Aurdal, Inger Torun Klosbøle.
Publikum kan begynne å stemme på Publikumsprisen for beste kurv.

Kl 13:00
Gratiskonsert med Valdres Sommersymfoni "Arvestykker"

Kl 14:00
Kurvekåring med Fagjury- og Publikumspris

Ellers:
Tax Free-dager på Fagernes Kjøpesenter og gode tilbud i butikkene
Helgrillet gris i hagen til Scandic Valdres

LEIRA

Kl. 14:00
Toppidrett FRIKAR med utdrag av oppvisningen "Draumefangar"

Ellers:
Konkurranse: Melkespannholding
Snapchat-konkurranse for ungdom
Amfelia og Oskar deler ut gratis is
Ansiktsmaling for barna
Smaksprøver på kurven som deltar under Valdresgildet

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres