For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Noraker og Piltingsrud til Berlin

7. Januar 2019


Fikk "gullbilletter" til Berlin: Nils Noraker (t.v.) fra Noraker Gård og Rasmus Piltingsrud og Siri Ødegaard fra Piltingsrud gard pakker snart sekken og skal fremme smaken og opplevelsen av Fjell Norge i Europa. (Foto: Fjellnettverket)

Valdres er for andre gang med på å representere Fjell Norge som egen region på Internationale Grüne Woche, en av verdens største mat- og reiselivsmesser.

Les mer: Disse representerte Valdres i fjor

Fjellregionen strekker seg fra Røros-traktene i nord til Setesdal i sør, og hele 24 utstillerbedrifter skal løfte mat og opplevelser fra fjellet de ti messedagene i Berlin fra 18.-27. januar.

Flotte tradisjonsgårder

- Fra Valdres har vi invitert med oss representanter fra to ulike, men staselige tradisjonsgårder. Både Piltingsrud Gard og Noraker Gård er matprodusenter av unike og lokale smaker, samtidig som de er besøksgårder der reisende kan oppleve tradisjonsrik gårdsdrift og mye historie. De er begge viktige mat-, tradisjon- og kulturformidlere som vi er stolte av å vise frem til Europa, sier Kari Randen, daglig leder i Fjellnettverket, som er prosjekteier for Fjell Norges deltakelse.

Fjellnettverket har sammen med Fylkesmannen i Innlandet og Oppland fylkeskommune valgt ut årets deltakere. Det er Mat- og Landbruksdepartementet og Innovasjon Norge som står bak den norske deltakelsen, som i tillegg til Fjell Norge består av Nord Norge og Trøndelag.

Europa er glad i smaker

Som rakfiskprodusent gleder Nils Noraker seg til å ta med seg produktene sine til Berlin.

- Ja, dette skal bli gøy. Europeere er ofte litt nysgjerrige og fremoverlent i forhold til nye og sterkere smaker, og siden messen er en av verdens største, så får jeg nok anledning til å introdusere rakfisk for en god del tyske og europeiske ganer. Samtidig ønsker jeg selvsagt å fremme både egen gård, Valdres, fjellregionen og hele Norge som reiselivsmål, sier Noraker. 

Nettverksbygging og samarbeid med de øvrige matprodusentene på standen er også viktig for Noraker.

- Jeg har stor tro på det faglige utbyttet av deltakelsen. Å bli kjent med øvrige matprodusenter som sitter på en del felles gleder og utfordringer er kanskje det aller viktigste under og etter messen, mener Noraker.

- Perfekt timing

For Piltingsrud gard kommer deltakelsen på årets Grüne Woche på et veldig godt tidspunkt.

- Vi står nå i startgropa i forhold til å markedsføre oss som overnattings- og opplevelsesgård, og vil sikkert kunne trekke med oss mange gode reiselivserfaringer fra messen, både fra det besøkende publikum og de andre deltakerne fra fjellregionen og Norge. Vi er veldig takknemlige for at vi ble plukket ut til å være med på dette og bli kjent med nettverket som utgjør den norske deltakelsen, sier Siri Ødegaard.

Piltingsrud gård skal også bidra på matbordet under messen.

- Vi tar med oss burger og würst av elg, og elgen er tatt ut av egen skog. Vi har hørt at tyskerne er glad i viltkjøtt, så vi har stor tro på at dette faller i smak, sier Rasmus Piltingsrud.

Et yrende folkehav av sultne og reiselystne tyskere og øvrige europeere venter Nils Noraker, Rasmus Piltingsrud og Siri Ødegaard på den norske paviljongen. Ca 400 000 besøkende er ventet på Internationale Grüne Woche der Fjell Norge, Nord Norge og Trøndelag skal være verter.

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres