For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Valdres Sommersymfoni feirer jubileum og vennskap

18. Mars 2019

Musikalske smakebiter: Guro Kleven Hagen og Eivind Ringstad Holtsmark spilte opp på Programslippkonserten 17. mars på Fagernes kulturhus (Foto: Lene Hovi)

Til sommeren ferirer Valdres Sommersymfoni 25 år med store navn og gode venner. På Programslippkonserten søndag 17. mars ble årets tema, musikere og konserter presentert.

"Vennskap" som jubileumstema

- Da jeg tok over som kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni for fem år siden var temaet for festivalen det året "Møteplasser". Og heldigvis har disse møteplassene blitt til mye mer enn kun musikalske arenaer. Gjennom 25 år har det grodd vennskap på mange plan innad og ut av Sommersymfonien, mellom generasjoner, musikere og publikum, forteller Guro Kleven Hagen de førti fremmøtte på Fagernes kulturhus.

To dager tidligere var det Sentralen i Oslo med over 80 publikummere som fikk sin tilsvarende Programslippkonsert, et konsept som skal presentere rammene for årets festival, samt sparke i gang billettsalget som åpnet denne helgen.

Finn fullt festivalprogram og billetter til Valdres Sommersymfoni her

Nye og spenstige arenaer

For kort tid siden ble det kjent at en spektakulær gratiskonsert inne i Bagnskleivtunnelen står på årets festivalprogram.

Les mer om konserten i Bagnskleivtunnelen her

I tillegg til konserten i tunnelen er det også noen andre nye arenaer i Valdres sommersymfoni i år. Det blir en veldig intim konsert på Breie gård i Etnedal, nokså forfriskende arrangementer på Briskeby ungdomshus i Fagernes og spenstige forestillinger i den splitter nye Valdreshallen i Fagernes og Vangshallen i Vang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Gode venner: Eivind Ringstad Holtsmark, Guro Kleven Hagen og Håvard Gimse ga folk gode grunner til å glede seg til sommerens jubileumsversjon av Valdres Sommersymfoni 21. - 1. juli (Foto: Lene Hovi)

- Skaffe nye venner

Det står usedvanlig mange sterke, norske navn på årets program. Også den innerste kretsen i Valdres er representert med Eldbjørg og Ragnhild Hemsing.

- Nivået på norske musikere er skyhøyt, så vi har passende nok booket en del kjente venner. Samtidig benytter vi anledningen til å skape nye vennskap. Det er praktisk med denne bransjen. Miljøet er relativt lite, så det å spille sammen på festival er en fin måte å få nye venner på. Og så får vi lov til å presentere disse til vårt vennlige publikum. Vi gleder oss til juni, avslutter Guro Kleven Hagen.

Årets vennekrets og festivalmusikere er: Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Lars Anders Tomter, Guro Kleven Hagen, Mari Eriksmoen, Tora Augestad, Louisa Tuck, Henning Kraggerud, Elise Båtnes, Eivind Holtsmark Ringstad, Ida Løvli Hidle, Sandra Lied Haga, Marianne Thorsen, Francisco López, Gunnar Flagstad, Ragnhild Hemsing, Eldbjørg Hemsing, Ensemble Allegria, Oslo Kammerakademi og Ung Filharmoni. 

Venneforeningen til Valdres Sommersymfoni var godt representert på Programslippkonserten både på Fagernes og i Oslo. Dette er en trofast gjeng av publikummere og støttespillere. På scenen: Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad Holtsmark og Håvard Gimse. (Foto: Lene Hovi)

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook