EN

NO

DE

Finn digitale bøsser i Valdres her

13. Oktober 2020


Havet er fantastisk. Det har gitt liv til alt levende på planeten vår. Men nå er havet truet. Heldigvis finnes det løsninger. Årets TV-aksjon er tilegnet plastopprydding i spesielt utsatte områder av verden. Foto: Rafa Elias/Getty Images

Tekst: Valdres friluftsråd/TV-aksjonen

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

I 2020 er bøssene digitale og i Valdres er det pr 13. oktober opprettet 24 bøsser i vår region. 
Støtt gjerne lokalt, selv om vi alle bidrar globalt!

Der problemet er størst

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv er målet å redusere bruken av unødvendig plast.

I Thailand, Vietnam, Indonesia og på Filippinene går midlene til å resirkulere søppel som i dag ender opp i naturen, og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå WWFs mål om null plast på avveie i 2030.

Lokale bøsser

I Valdres er det opprettet flere digitale bøsser av blant annet ordførere og naturvernentusiaster. Vil du støtte TV-aksjonen via en lokal bøsse, så finner du de her:

Digitale bøsser i Etnedal

Digitale bøsser i Nord-Aurdal

Digitale bøsser i Vang

Digitale bøsser i Sør-Aurdal

Digitale bøsser i Vestre Slidre 

Digitale bøsser i Øystre Slidre

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook