Slik kan alle bidra for å unngå spredning av koronaviruset


Følg nasjonale og kommunale råd tett. De nasjonale tiltakene, som ble iverksatt 12. mars er med bakgrunn i å hindre spredning av koronaviruset i Norge, og blir oppdatert her. Photo by Kelly Sikkema/Unsplash

16.mars kom det nye råd for deg som er forkjølet Alle med symptomer på akutt luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme, skriver Folkehelseinstituttet i nye, oppdaterte råd. Også de med lette symptomer som forkjølelse eller vondt i halsen bør holde seg hjemme i ett døgn etter at de blir symptomfri.

15.mars innførte regjeringen en ny forskrift som kan forby folk å være på hytta i en annen kommune enn der de bor. Det betyr at folk kan tvinges hjem med loven i hånd dersom det blir nødvendig.

12.mars: For å stoppe spredning av Covid-19 og bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester satte Helsedirektoratet i verk en rekke tiltak:

Blant annet ble alle landets skoler og barnehager stengt og det er opprettet strenge regler for idretts- og kulturarrangementer, samt andre sosiale samlingssteder. Les mer om de ulike tiltakene fra 12. mars på nrk.no her

Vi ønsker å oppfordre alle innbyggere og reisende i Valdres å holde seg oppdatert og følge rådene som gis av myndighetene:

Her er rådene du kan følge for å bidra til å minske smittefaren (Helsenorge.no)
Råd og informasjon til befolkningen om koronaviruset (Folkehelseinstituttet)

Husk at alle kan bidra til å begrense smitten – takk for at du bidrar!

Følg også med på din kommunes lokale nettsider:
Nord-Aurdal kommune
Sør-Aurdal kommune
Vang kommune
Etnedal kommune
Øystre Slidre kommune
Vestre Slidre kommune
 

Har du spørsmål til helsemyndighetene?

Informasjonslinje om koronaviruset nås på telefonnummer: 815 55 015.
Folk som tror de kan være smittet, bes ringe fastlege eller legevakt på 116 117.

Det er viktig at folk som tror de kan være smittet, ikke møter opp hos legen, eller på legevakten, men blir hjemme og tar kontakt på telefon.

Oppdatert informasjon fra Folkehelseinstituttet finner du på denne lenken.

(oppdatert 16.03.2020)

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: