Akedag med Røde Kors

Kvinnene sitter å varmer seg ved bålet

Lørdag 21.januar ble det arrangert akedag med 120 innvandrere på Bjørgo. Sol, latter og full fart beskriver dagen!

Dette er et arrangement som Røde Kors Hjelpekorps Sør-Aurdal stod som arrangør i samarbeid med Valdres friluftsråd og sponsor Gjensidigestiftelsen. Det var planlagt at dagen skulle Utdeling av pakker fra julenissengjennomføres før jul som et julearrangement som en introduksjon til norsk feiring av julen. På grunn av snømangel ble det flyttet til januar.

I tillegg til aking var det aktiviteter som truge gange, kast av livliner, grilling, serveringer av varm drikke og ikke minst scooterturer - kanskje det nest mest populære innslaget.

Det mest populære innslaget er nok besøk av nissen som hadde med gaver til alle barna, med barnets navn på hver pakke.

Ideen bak det hele er å kombinere friluftsliv med norsk kultur og ikke minst norske tradisjoner. Mange av barna feirer ikke jul slik vi gjør, og kommer gjerne tilbake til skolen uten spennende opplevelser som de kan dele med de andre medelevene. Etter dette arrangementet kan de det.

Det er også et forsøk på å minne foreldrene på at det lar seg gjøre å være ute i friluft selv om det er vinter i Norge. Til dette trenger man noe opplæring, og gavene til barna bestod derfor av godt vintertøy slik vi bruker her.

Tilbakemeldingene fra foreldre og barn er udelt positive, og mange sier de vil prøve å aktivisere barna ute – også om vinteren.

Under opplæring av Røde Kors Sør-Aurdal10 av deltakerne var under opplæring av Røde Kors Hjelpekorps. Dette er innvandrermenn som har bodd i Norge i noen år og noen som kom for bare et år siden. Disse hadde ansvar for sikkerheten denne dagen og de går på kurs i Røde Kors for å bli hjelpemannskap. Et integreringsprosjekt som har fungert bra i Sør-Aurdal. På bilde ser du fire av de som er under opplæring.

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

januar 2024

  • Er dette Olav den helliges fotspor?Mandag, 22. januar 2024

    Olavs fotspor, tingplasser, steinformasjoner og vannkilder. Flere steder og sagn i Valdres er koblet til Olav den helliges kristningsferd…

>
>
>
visitvaldres