For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

- Du kan mer enn du er klar over

28. August 2020

Inger-Line Haraldsen ved Karriere Oppland ValdresInger-Line Haraldsen er daglig leder ved Karriere Oppland Valdres og ønsker å høre fra de som trenger et ekstra løft eller råd for videre karriere i disse koronatider (Foto: Lene Hovi)

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

- Ja, mange har mye mer kompetanse enn de er klar over. Karriere Oppland Valdres har nå et utvidet og gratis tilbud for de som trenger å få skaffe seg en oversikt over realkompetansen sin og kanskje fylle noen hull for å oppnå fagbrev eller videregående utdanning.

Det forteller Inger-Line Haraldsen, daglig leder ved Karriere Oppland Valdres

- I forbindelse med koronautbruddet har regjeringen og fylkesutvalget i Innlandet valgt å styrke karrieresentrene, slik at vi har flere midler til å bistå med både karriereveiledning og kompetansekartlegging i en tid der mange er usikre på fremtiden. Våren var knallhard for næringslivet og mange opplevde å bli permittert. Mye har stabilisert seg denne sommeren, men fremtiden kan fortsatt oppleves som usikker for noen, sier Haraldsen.

Kortere vei til fagbrev

Tilbudet er åpent for de som har brukt opp sin rett til videregående utdanning, og som normalt ville måtte betale for dette. Hun skisserer et eksempel:

- Kanskje du har generell studiekompetanse, men har jobbet i service-, turist- eller kulturnæringen i mange år. Da har du tilegnet deg en mengde realkompetanse innen ditt felt som igjen kan korte ned veien til et fagbrev. Også frivillig arbeid, organisasjonserfaring og fritidsaktiviteter er overførbart. Å skaffe seg et kompetansebevis kan også være en viktig del i en CV ved jobbsøking, og som en dokumentasjon på kompetanse ved lønnsforhandlinger, sier Haraldsen.

Ta kontakt!

- Vi står alle i en spesiell tid, og om du trenger råd, innspill eller karriereveiledning så vil vi gjerne høre fra deg. Det aller beste er om du bare tar kontakt med oss, så kan vi fort finne ut av hva vi kan hjelpe deg med, oppfordrer Haraldsen.

Hun trekker frem det gode samarbeidet med Valdres Næringshage og NAV Valdres, samt med karrieresentrene i Innlandet på tvers. 

- Det er viktig at folk får vite at vi er her for de som trenger et løft, avslutter Haraldsen.

Karriere Oppland Valdres kan kontaktes på tlf 61 35 66 18 / 61 35 66 08.

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

September 2020

 • Matgledekorpset i Innlandet besøkte VangsheimenMandag, 21. September 2020

  Matgledekorpset på førstegangsbesøk på Vangsheimen. (Fra venstre) Guri Grønolen, Gro Opsahl Fallingen,…

 • REKO Beitostølen etablertTirsdag, 15. September 2020

  Administrator for REKO Beitostølen, Anne Knutsdotter, har naturgris fra Valdres og er lokalmat-entusiast. Hun håper mange vil benytte…

 • Ungdom tett på reinslaktMandag, 14. September 2020

  På trygg avstand observerte elevene fra Valdres vidaregåande skule inndrivingen av ca 4500 rein før slakten startet. (Foto:…

 • - Klare for litt strandrydding?Fredag, 4. September 2020

  Torkjell Haugen, koordinator for Aksjon Aqua - Reine Vatn i Valdres håper å motivere folk til å være med på ryddesjau…

 • Flott fagdag i et truet stølslandskapOnsdag, 2. September 2020

  Stølsruta er en "Historisk vandrerute" som krysser det vakre stølsleiet Gauklie. Elevene fra Valdres videregåande skule…

 • Feir friluftslivet 5.-13. september!Tirsdag, 1. September 2020

  Ina Syversen i Valdres friluftsråd håper at så mange som mulig benytter muligheten til å komme seg ut, og minner om at det…