EN

NO

DE

Her låner du utstyr gratis i Valdres

19. Februar 2021

Utstyret på den nyåpna BUA i Vang er i friske farger og i meget god stand. BUA-general Are Flaten mener det er smart å teste ut aktiviteter før man kjøper nytt utstyr til barna eller familien. (Foto: Lene Hovi)

Snart er det BUA eller utstyrssentraler i alle de seks Valdres-kommunene, og tilbudet opplever god pågang. I 2020 økte utlånet med 25 prosent på landsbasis.

2. mars 2021 tildelte regjeringen 20 millioner ekstra til utstyrssentraler i Norge. Dette fordi etterspørselen og utlånet er økende, og at tilbudet dekker et stort behov nå som mye organisert aktivitet er begrenset under koronautbruddet. 
Les mer her www.regjeringen.no

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

Utlån av aktivitetsutstyr bidrar til inkludering og motvirker utenforskap i fritidsaktiviteter for barn og unge. Utstyrsordningene skal også inspirere flere til å prøve nye aktiviteter og bidra til å redusere forbruk ved å stimulere til økt gjenbruk.

Grønn trend

Å låne utstyr gratis eller for en liten penge er et ettertraktet tilbud. Hvorfor handle inn nytt skiutstyr, skøyter eller tremannstelt når man kan teste interessen for barna eller familien først?

- Dette er et lavterskel-tilbud med et ønske om å få folk ut i aktivitet. Å tørre å prøve nye ting, leike sammen og kanskje finne spiren til en ny hobby, sier Marte Tangen ved Bua i Vang.

Se Marte teste truger, akematte og onefoot i videoen under:

Nye og gamle lånere

Bua i Etnedal har eksistert i to år nå, og Kari Skogstad ser gledelig at utlånstallene øker og at tilbudet stadig blir mer populært.

- Vi har også en del hytteeiere i kommunen som er innom og låner utstyr når barnebarna skal komme på besøk. Da tester de gjerne ut forskjellige aktiviteter hver gang, og kommer tilbake med store smil. Praktisk å slippe å ha hytteboden full av utdatert utstyr, når de bare kan komme innom oss, forteller Skogstad.

Bua i Etnedal opplever økende antall lånere og mener at utstyrssentralene har en viktig rolle i samfunnet for å få alle ut i aktivitet. Kari Skogstad har utstyr til alle sesonger i Bua. (Foto: Lene Hovi)

Her får du låne utstyr gratis eller rimelig i Valdres:

Vestre Slidre
Klikk her: Utstyrsliste, åpningstider og adresse

Øystre Slidre
Klikk her: Utstyrsliste, åpningstider og adresse

Etnedal
Klikk her: Utstyrsliste, åpningstider og adresse

Vang
Klikk her: Utstyrsliste, åpningstider og adresse

Nord-Aurdal
Klikk her: Utstyrsliste, apningstider og adresse

Sør-Aurdal
Bagn IL låner ut til skoler og har utstyr til eget bruk.
Planen er å få opp en utstyrssentral med drop-in og utlån etterhvert.

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

Februar 2021

visitvaldres