Lover lys og varme på festivalprogrammet

Første festivalhelg markerer begynnelsen på en festival fylt med lys, glede og håp om en verden uten pandemi. (Foto: Tom Henning Bratlie)

De kunstneriske ledere for Valdres sommersymfoni, Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan forteller om tema og gjennomføring av festivalen nå som billettene straks er i salg.

To helger

- Vi går mot lysere tider, og kan ønske velkommen til nok en spesiell utgave av Valdres sommersymfoni. I fjor måtte vi snu om på programmet på kort tid, festivalen ble redusert til én helg, og ingen internasjonale gjester fikk være med. For å kunne by på en lengre festival i år, men samtidig ivareta smittevernhensyn og redusere antall musikere i kohortene, viderefører vi derfor i år en helge-festival, men utvider til to helger. De to helgene vil by på to ulike lag musikere og to vidt forskjellige, spennende program, forteller de kunstneriske lederne Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan.

Les mer om de to festivalhelgene her:
1. festivalhelg: Lys | 18. – 20. juni
2. festivalhelg: Distant Light | 24. – 27. juni

I festivalens første helg møter du blant annet en fantastisk gjeng med musikere bosatt i Norge, og til festivalens andre helg kommer de utenlandske artistene som vi hadde gledet oss stort til å bli kjent med i fjor.

To festivalkomponister

- Nytt av året er at vi har fått med oss to festivalkomponister. Den første helgen får vi møte den unge komponisten Peder Barratt-Due, nyutdannet fra USA. Han har blant annet komponert en sekstett inspirert av Beethovens 9.symfoni og av klimaendringene – og hva som samler oss og splitter oss som mennesker. Vi gleder oss til å fremføre dette verket for første gang for et live publikum! Til festivalens andre helg kommer den verdensberømte komponisten Pēteris Vasks. Han har selv uttrykt at han mener at komposisjonene hans gjør seg best sammen med andre verker og komponister. Et utvalg av hans komposisjoner er derfor spredt ut over flere konserter i festivalhelg nummer to. Hovedverket, den magiske fiolinkonserten ”Distant Light”, fremføres av den internasjonalt anerkjente Daniel Rowland i Aurdal kirke.

Det er både med tanke på de to komponistene og med tanke på situasjonen vi nå befinner oss i, at vi har valgt oss festivaltemaene  ”Lys” og ”Distant Light”. Første festivalhelg markerer begynnelsen på en festival fylt med lys, glede og håp om en verden uten pandemi. Helgen etter kommer stjerner fra fjernere strøk, og minner oss om håpet om en fremtid der vi kan komme tettere på hverandre, på tvers av landegrenser og kohorter, sier Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan.


Praktisk informasjon

Panleggingen av festivalen har tatt utgangspunkt i reglene fra sommeren 2020. Det vil si at det er tatt høyde for god avstand blant publikum og en begrenset kapasitet på konsertstedene. Enkelte av konsertene vil også kunne spilles to ganger dersom konsertene blir fyllt opp og dersom det ikke lempes på avstandskravet i publikum. 


Trygt billettkjøp

Det eneste Valdres sommersymfoni tør si med sikkerhet i disse dager er at det vil komme endringer. Det skal være trygt å gå på konsert, men også å kjøpe billetter. Avlyses arrangementer på grunn av pandemien refunderers derfor billettene.
Billetter for venneforeningens medlemmer i salg nå.
Ordinært billettsalg åpner 11. april.

Lenker:
Festivalprogram 2021
Festivalartister 2021
 

Nyheter Fra Valdres

se Valdresnyheter

News

april 2024

  • Vil at flere skal gjøre som herTorsdag, 18. april 2024

    Mange private eiere av kulturminner har søkt om midler til istandsetting og restaurering de siste årene, men Norsk Kulturfond…

  • Rydd - og tjen en slump med REN samvittighetOnsdag, 17. april 2024

    Å rydde plastsøppel og avfall langs etter elver og vassdrag er viktig for vannkvalitet og dyreliv i regionen, samt veldig digg for…

  • E16 ut av Fagernes og inn i NTP Mandag, 8. april 2024

    Nok en gang står E16 Fagernes sør-Hande utenfor Samferdselsdepartementets plan for de neste 12 årene, Nasjonal…

mars 2024

februar 2024

>
>
>
visitvaldres