Bli dronepilot på Valdres folkehøgskole

o ungdommer med drone i håndenFra og med høsten 2024 blir dronesport en linje på Valdres folkehøgskole (Foto: Screenshot/Valdres folkehøgskole)

Valdres folkehøgskole har allerede et forrykende friskt og aktivt linjetilbud som blant annet inneholder paragliding, freeride, klatring og breturer.

Nå tar folkehøgskolen nok et spenstig grep og blir høsten 2024 den første i Norge til å tilby dronesport.

Dette vil du lære

Linja for dronesport er et helårskurs og du vil du lære å mestre teknikk, balanse, mentalitet og strategier. Droner kan brukes på utrolig mange områder. Her kommer du til å få oppleve hvor viktige oppgaver en drone kan løse og være til hjelp for samfunnet. 

Kursets innhold:

- Pilot på ulike typer droner
- Konkurranse i dronesports
- Regelverk for droner og bruk
- Bygge egen drone - programmering
- Simulatortrening
- Lær om video og lag film
- Lær om bruksområder droner
- Oppdrag innen redning, skred og savnede dyr

Les mer om linja dronesport her
Her kan du søke på linja for dronesport

"Egen" flyplass

Kort vei fra Valdres folkehøgskole ligger Fagernes lufthavn, Leirin, og dette gir dronelinja de beste treningsforholdene når det kommer til droneflyging, forteller skolen på egne nettsider. Her vil det foregå trygg og god læring i kontrollerte omgivelser.

Det er også et samarbeid med Andøya Spacesenter i forbindelse med dronekunnskap.

Om Valdres folkehøgskole

Skolen er plassert midt i Valdres, på Leira, like ved regionsenteret Fagernes. Her har den eksistert siden 1911 og har mellom 110 og 140 elever årlig. Over 10 000 elever har tilbrakt et år her og Nasjonale undersøkelser (EPSI) viser at Valdres har blitt kåret som best på trivsel, best på produktkvalitet og den skolen det er høyest forventninger til.

Finn ut mer om Valdres folkehøgskole her