Hva er et moderne og inkluderende boligfelt for deg?

Hva er viktigst for deg hvis du skal realisere boligdrømmen på landet? Vil du bo i rekkehus, enebolig, ha egen hage eller store fellesområder? I Vestre Slidre ønsker prosjektleder Ingrid Røn (store bildet) innspill før spadene settes i jorda i det nye og sentrale boligfeltet i Slidre; Prestegardshavnin.

Boligfeltet Prestegardshavnin, på oversiden av vakre Slidredomen i Vestre Slidre, skal appellere til både lokalbefolkning, tilbake- og nyinnflyttere til Valdres. Kommunen ønsker at feltet skal bestå av ulike boligtyper og tilpasses individuelle behov.

Tekst: Lene Hovi/Velg Valdres
velgvaldres.no

- Vi vil lage et boligfelt preget av harmoni, natur og aktiviteter. Beliggenheten gir både fjord- og fjellutsikt, samt tilgang til skole med et flott aktivitetsanlegg og umiddelbar nærhet til barnehage, helsetjenester, nytt helsetun, treningsrom, badeplass, turmuligheter og en nyoppussa lokalbutikk, forteller prosjektleder Ingrid Røn i Vestre Slidre Kommune.

Feltet er avskjermet fra trafikkstøy og ligger i naturlige omgivelser i Slidre sentrum med 20-30 min kjøreavstand til Fagernes, Vaset, Syndin, Øystre Slidre og Vang. 

- Dette skal bli et moderne og inkluderende område. Det lager vi best i dialog med de som ønsker å bo her, sier Røn.

Les mer om Vestre Slidre her

Dam og parkanlegg

Boligområdet er foreslått regulert til ulike boligtyper fra flermannsboliger til eneboliger. Planforslaget tar hensyn til de naturgitte kvalitetene i området og verner flotte trær og svaberg og legger til rette for gode, romslige fellesarealer med lekeområder og hageparseller. Hjertet i feltet er et område som er naturlig å anrette som en dam og et lite parkanlegg.  

- Neste ledd i planleggingen er å komme i dialog med potensielle kjøpere, slik at vi kan utvikle feltet i tråd med hva faktisk folk ønsker seg av boligtype, hageflekker og fellesarealer. Kommunen har satt av mye tid og ressurser til prosjektet, og håper at eventuelle kjøpere melder sin interesse. Da kan vi finne løsninger sammen, både for boligdrøm, lommebok og andre behov. Det finnes nemlig flere støtteordninger å samarbeide om, så lenge det er flere med på laget, sier Røn.

Klikk her: Link til spørreskjema
(Det er helt uforpliktende å fylle inn skjeamet)
Du kan også henvende deg på e-post til prosjektleder ingrid@valdres-nhage.no,

Etter planen skal boligfeltet være klart for byggestart i løpet av 2024. Arkitekt Margrete Bjone Engelien og arealplanlegger Knut Frode Framstad har vært sentrale i prosjektet.

Områdekart for Prestegardshavnin