Kom deg ut! Dette er Friluftslivets uke i Valdres

"Kom deg ut!" Friluftslivets uke sparkes i gang 2. september og vi oppfordrer deg til å bli med på organiserte turer eller oppsøke friluftsgleder på egen hånd med familie eller venner. (Foto: Yngve Ask)

I 30 år har Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene invitert alle i hele Norge til å bli med ut og oppleve natur og friluftsliv en uke i september . Målet med Friluftslivets uke er også å legge til rette for at flere skal bli bedre kjent med utemulighetene der de bor. 

I Valdres har DNT Valdres og Vang turlag satt opp til sammen seks turer du er velkommen til å delta på, og det oppfordres også til å sove en natt ute i det fri med Natt i Naturen. I Etnedal arrangerer Frivilligsentralen en organisert Natt i Naturen-opplevelse - se program her.

Lån gratis utstyr

Å teste friluftslivet, organisert eller på eget initiativ, gjør deg rik på opplevelser, men det trenger ikke koste deg noe. Benytt BUA og utstyrssentralenes rike lager av topp moderne utstyr gratis!

Her finner du oversikt over BUA og utstyrssentraler i Valdres

Friluftslivets uke i Valdres

3. september:
Kom deg ut-dagen: Rasletinden - Kremtopp 2023
På T-merka sti til en av de lettest tilgjengelige 2000 meter-toppene i landet. Vidt og variert utsyn, ikke minst innover i Gjende-alpene.

3. september:
Kom deg ut-dagen: Tur til lekeskogen, Aurdalsåsen m/Barnas Turlag
En tur i fjellskog med naturlige lekeplasser. Barna bestemmer farten og vi tar matpause under turen. Barnas turlag har kokeutstyr til utlån.

3. september:
Kom deg ut-dagen: Slettefjellet til Mathammarskarven.
Familievennlig tur med vang Turlag, ta kontakt med turlederne Aud Irene tlf. 909 91 318 eller Arne tlf. 484 07 106

5. september:
Sykkel- og fottur mot Nystølvarden m/Seniorgruppa
Nystølvarden er høyeste punkt i Gol kommune. Den ligger på 1296 m.o.h. Tross beskjeden høyde byr den på flott og vid utsikt i nær sagt alle retninger.

6. september:
Onsdagssnerten: Kjølafjellet
Med slakk stigning går vi opp til krakken og tar oss en matbit og nyter utsikten over Vangsjøen, Mellane, Skaget og Jotunheimen. Etter matpausen rusler vi ned samme veg.

9. - 10. september: 
Overnattingstur, Saltmannvegen over Filefjell
For alle som er interessert i historisk vandring så er dette turen du skal ta i år. Turen er et ledd i 1000-års feiringa for kristninga i Valdres. Kanskje går vi i Olav den helliges fotspor!

God tur ut!