- Nå er det full boligjakt i Valdres

Vi ønsker Simon Thunestvedt og Kristine Flatland Larsen velkommen til Valdres og lykke til i jakten på småbruksdrømmen. (Foto: Privat)

Inntrykket av Valdres var godt, men relativt tynt. Det bestod av noen fine festivalhelger på Vinjerock og TV-episoder med slit og sjarm fra Øvre Brekkebakkadn og "Der ingen skulle tru..".  Men da livet i Oslo begynte å føles mer masende enn givende, og tanken om å flytte på bygda var sådd, pekte nåla likefullt i retning Valdres.

- Men først var planen å dra på en lengre seiltur, forteller Simon Thunestvedt og Kristine Flatland Larsen.

Tekst: Lene Hovi
velgvaldres.no

Paret i 30-årene er henholdsvis fra Bergen og Larvik, bosatt i Oslo de siste årene og glade i å seile. Men de kjente på at tilværelsen i hovedstaden hadde en utløpsdato og at et enklere og roligere liv stadig ble mer fristede.

- Fritiden brukte vi mest på å seile rundt i Oslofjorden, eller være på tur i Oslo-marka. Det er jo fint det, men vi har kjent på et savn etter utsikt og fjell. I sommer la vi en plan om å flytte til Valdres med et raust tidsperspektiv på 3-4 år. Men da Simon søkte og fikk drømmejobben som prosjektutvikler for fornybar energi i Valdres Energi, ble planen framskyndet, og småbruksdrømmen rykket opp foran drømmen om jordomseiling, forteller Kristine.

Kulturell inngang

Vi må grave litt i dette med at Valdres trakk gull-loddet da Simon og Kristine ville gå for et mer landlig liv.

- Svaret er veldig sammensatt! For oss er det kombinasjonen av trivelige folk, topp geografi og et yrende kulturtilbud, forteller Simon.

Valdes har jo det aller meste. Vinjerock var også en viktig faktor som førte oss nettopp hit. Det er imponerende at folk her oppe klarer å sette i gang Norges beste musikkfestival, langt til fjells og att på til ha fokus på miljø, lokalmat og friluftsliv. Vinjerock handler også om å skape samhold og varme bånd. Her heier folk på hverandre. Den stemningen der er smittsom.

- Og så sjekket vi andre kulturtilbud i Valdres og tenkte litt sånn - jøss, her er det jammen mange flotte ting som skjer. Det er et skikkelig sunnhetstegn at regionen har så mange fine kulturtiltak, mener Kristine.

At Valdres ligger der det ligger var også en faktor for paret som har venner og familie både på øst- og vestlandet. 

- Perfekt avstand begge veier! Og så fjella da. Vi er veldig glade i fjell.

Boligjakten

Nå står Simon og Kristine foran en høst med nedpakking av livet i Oslo og boligjakt i Valdres. Drømmen er et småbruk med grei standard og plass til høner, hund, katt, geiter og litt land å dyrke grønnsaker på. 

- Vi har forelsket oss i Høre og Hensåsen, men kikker også andre steder. Vi ønsker oss kort vei til turmuligheter i fjellene og er nok ikke typene som ser etter hus eller tomt i boligfelt. Det beste med Valdres er jo stillhet, utsikt og boltreplass. Vi håper på å få leie noe i løpet av desember. Så er spente på om vårt drømmesmåbruk sted dukker opp med tiden, sier Simon og Kristine.

– Vi tar det litt som det kommer. Men du kan gjerne skrive at folk kan ta kontakt om de sitter på noe de vurderer å selge. Vi tråler boligannonsene på finn.no, og følger med så godt vi kan, men det er ikke alltid så mye på markedet.

Nettverk

Kristine er grafisk designer og merkevarebygger, og skal starte opp sitt eget firma, www.studioflatland.no, når hun kommer hit. Hun forteller at fleksibiliteten i yrket har gjort det lettere for dem å flytte uten at begge må ha fast jobb i regionen.

- Jeg satser på å ha arbeidsplass i et av kontorfellesskapene, noe som er veldig fint med tanke på å skaffe seg et nettverk i området, både faglig og sosialt. Det er mange spennende små til store bedrifter i regionen som jeg håper å kunne bistå med designtjenester. 

- Ja, for dere kjenner ikke så mange i Valdres?

- Nei, ikke egentlig. Men de vi har møtt er så åpne og behjelpelige. Jeg tror jeg har fått meg flere facebook-venner fra Valdres de siste ukene enn jeg har fått i Oslo de siste tre årene. Dessuten er planen vår å melde oss som frivillige i festivallivet og by litt på oss selv. Vi tror vi får en meningsfull fritid med fine folk rundt oss, og masse flott natur i Valdres, sier Simon.

- Det blir verre å pleie interessen for seiling?

- Ja, vi har snakket litt om det og blitt enige om at kajakk får duge!

---
Har du tips eller råd om bolig til Simon og Kristine?
Ta kontakt på simonthunestvedt@gmail.com

Kristine og Simon bytter ut bymarka og seiling med fjell og kajakk når de flytter til Valdres i løpet av høsten. (Foto: privat)

Tilbake til Velg Valdres
Flere fjes og nyheter fra Velg Valdres
Boliger til salgs i Valdres
Ledige stillinger i Valdres