Ute etter sommerjobb i Valdres?

Valdres er en region med et yrende reiseliv, stor detaljhandel og gode, offentlige omsorgstilbud. Det er relativt lett å få seg sommerjobb i vår region, og behovet for sesonghjelp er stort. Mange lyser ut sommerjobber allerede på nyåret. (Foto: iStock/Ridofranz)

Om du er skoleungdom, befinner deg mellom jobber eller vil teste et nytt yrke og miljø, så kan det å ta seg sesongarbeid være en fin inngang til arbeidslivet og utvikle nye ferdigheter.

I Valdres begynner det allerede å bli utlyst en rekke sommerjobber innen ulike bransjer, fra service og reiseliv til helse og omsorg. Eller kanskje vil du jobbe som journalist eller fengselsbetjent?

På arbeidsplassen.no er det per slutten av februar utlyst 54 stillinger i Valdres for sommeren 2024, fordelt på totalt 11 annonser:

KLIKK HER: Se oversikt over utlyste sommerjobber i hele Valdres

Hvorfor jobbe om sommeren?

1. Erfaring og nye ferdigheter: Få verdifull erfaring og faglige og personlige utvikling. Enten du er student, nyutdannet eller bare ser etter noe nytt, vil sommerjobben gi deg unike ferdigheter og innsikt.

2. Økonomisk frihet: Ved å bruke noe av sommeren til å tjene ekstra penger blir det lettere å hive seg på en spontan reise eller dra på festivaler. Å fylle sparegrisen gir friheter i andre enden.

3. Bygg nettverk: Knyt forbindelser og nettverk med folk i bransjen. Kanskje åpner det seg nye muligheter når sesongen er over.

Spør direkte

Det er veldig mange sommerjobber som ikke blir lyst ut via stillingsannonser. 

Om du har en favorittbransje eller et arbeidssted du gjerne vil jobbe for, så kan du møte opp personlig og spørre om du kan få legge igjen en CV "i tilfelle det skulle dukke opp noe behov for ekstra hjelp under ferieavviklingen". Her kan det lønne seg å være tidlig ute, gjøre et fint førsteinntrykk og vise interesse. 

Skummelt, tenker du? Nei, det verste som kan skje er at du får beskjed om at de ikke har behov for ekstrahjelp akkurat nå eller denne sommeren. 

Følg også med på de aktuelle bedriftenes nettsider og sosiale medier, da flere bruker disse plattformene til å lyse ut sommerjobber.

Lykke til!