Vi søker rådgiver for kulturarv og lokalsamfunnsutvikling

Foto: Yngve Ask/Scanout

Har du lyst til å være med på utviklingen av lokalsamfunnet i Valdres? Vi søker etter rådgiver for kulturarv og lokalsamfunnsutvikling, i 100% fast stilling. 

Du vil ha en viktig rolle med å skape engasjement og økt kompetanse innen fagfeltet, og støtte de seks Valdres- kommunene innen relevante fagområder. Du skal bidra til å styrke kulturarv i tråd med Valdres natur- og kulturpark KO sitt mandat, der lokalsamfunnsutvikling og verdiskaping knyttet til regionens kulturminner og landskap er viktige elementer. Vi har flere spennende prosjekt, blant annet Ung i Park som skal styrke ungdommens tilknytning til natur og kultur. 

Dine oppgaver vil blant annet være 

- gi økt kompetanse innen forvaltning og verdiskaping av kulturminner og -landskap
- bidra til forsvarlig bruk av kulturminner og -landskap
- styrke kulturarven sin plass i lokalt og regionalt utviklingsarbeid
- skape økt samarbeid mellom miljøene for kulturminner og reiseliv i Valdres
- få tradisjonsbåren kunnskap tatt i bruk i tradisjonelle og nye sammenhenger
- jobbe tverrfaglig for å bygge opp under merkevaren Valdres
- samarbeide med det offentlige, private og frivillige organisasjoner 

Stavkirkene, stølsmiljøet og Den Bergenske kongeveg er kulturminner i Valdres av internasjonal verdi, og vi har flere områder av nasjonal verdi som Vassfaret og Gardbergfeltet. 

Du bør ha kulturminnefaglig kompetanse. Interesse og kunnskap om naturverdier og økologiske sammenhenger er en fordel, i tillegg til lokalkunnskap. Det er en fordel med erfaring fra arbeid med barn og unge. 

Som person må du inspirere og motivere, involvere og engasjere, kunne jobbe selvstendig, men også sammen med andre både medarbeidere, fagfelt og i prosjekt. 

Vi tilbyr en utfordrende og spennende stilling innen et viktig utviklingsområde for Valdres. Du vil få opplæring fra vår dyktige og erfarne kulturminne-konsulent som skal gå av med AFP. Lønn gis etter kommunalt lønnsreglement, og du får gode pensjonsvilkår i KLP. Vi har et svært godt arbeidsmiljø, der alle bidrar til dette og å videreutvikle arbeidsplassen! 

Om Valdres og arbeidsgiver

Valdres strekker seg fra skogkledde daler til Jotunheimen, med flotte muligheter for fjell- og friluftsliv. I bygdene står primærnæringene sterkt. Det er flere kommunesentrum, og regionsenteret Fagernes har bystatus. Valdres natur- og kulturpark KO er eid av kommunene Sør-Aurdal, Etnedal, Nord-Aurdal, Vestre Slidre, Øystre Slidre og Vang. Vi skal styrke verdiskapning og livskraft i lokalsamfunnet med langsiktig merkevarebygging knyttet til lokalt styre, natur- og kulturverdier. Samarbeid er grunnleggende, og vi jobber sammen med offentlige og private aktører for at du skal velge Valdres som ditt sted!  

Les mer her: velgvaldres.no
Les mer her: Valdres Natur- og Kulturpark

Valdres Natur- og Kulturpark KO er opptatt av å reflektere mangfoldet i befolkningen og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, nedsatt funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Tilsetting vil skje på de vilkår og med de plikter som følger av gjeldende lovverk, tariffavtaler og lokale reglement.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes i utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må du begrunne anmodningen om unntak (jf. Offentleglova § 25, andre ledd). Se feltet for spesiell vurdering under utfylling av CV. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om unntak fra å stå på offentlig søkerliste ikke tas til følge.

Søknadsfrist: 12. januar 2024
Oppstart: 01.03.24 eller etter avtale

Mer info? Kontakt daglig leder, Bente Lindahl,
tlf. 909 39 224 bente.lindahl@valdres.no
Søknad og CV sendes til post@valdres.no