I år registrerer du turmålet digitalt

Turmålkonkurranser er et populært konsept i Valdres. I år blir selve registreringen digital, men den vakre Valdres-naturen er den samme. (Foto: Yngve Ask)

Endelig er sesongen her. Tursko, ryggsekk og deilig niste skal få være med på den årlige jakten etter friluftsopplevelser, og kanskje også turtroféer?

Toppturer i Etnedal og Sommervandringen i Nord-Aurdal er eksempler på kommunale turmålkonkurranser som engasjerer både fastboende og hytteinnbyggere i Valdres gjennom sommersesongen. Fra i år blir det digital registrering av turmålene, samt kartløsninger du kan følge på mobilen, alt via nettsiden www.telltur.no og app.

Les mer på telltur.no/valdres

Fortgang under koronaen

- Med koronaen kom det også en nødvendig fortgang i å gjøre turmålene digitalt registrerbare, og i år er løsningen oppe og står. 

Det forteller Ina Syversen, daglig leder i Valdres friluftsråd.

- Postkassene er altså tatt ned, og du registrerer turmålet via appen eller noterer deg koden på toppen og legger denne inn på nettsiden, forklarer Syversen.

Folk er allerede i gang med å registrere turmålene ine i disse dager.

- Flere av de kjente turmålkonkurransene i Valdres er i gang eller starter snart. Vi ønsker alle lykke til med årets jakt etter turmål og en herlig sommersesong i Valdres-naturen, sier Ina Syversen.

Hvordan komme i gang:

Lag deg en bruker på www.telltur.no (logg inn/Registrer oppe til høyre), eller i appen. Velg Valdres friluftsråd som ditt friluftsråd.

Det er to måter å registrer turene du har vært på:

Via nettsiden - Telltur.no

Ta bilde av koden på turmålet og logge inn på datamaskinen når du kommer hjem og registrere koden ved å velge "Registrer en tur" fra menyen oppe til høyre. Eller ved å logge inn på din bruker på din mobil og registrer turen på nettsiden.

Via app – «Norgeskart friluftsliv»

Har du appen kan du sjekke inn på turmålet når du er ved målet ved å trykke "Sjekk inn" i appen. Appen leser det når du er 50 meter fra målet.

Du leser mer hvordan du gjør det her: "Om TellTur"

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: