Full fart og spenning i friluft


..og nå sjekker vi hvem som har truffet nærmest blinken! Foto: Lene Hovi

- Jeg har vært her tre ganger!
- Dette er min andre gang!
- Jeg skal hit hvert år!

Journalisten har ankommet årets friluftsskole på Brennabu og spør om noen har vært med på dette før. Ungene svarer med et stemmeleie som avslører en relativt voldsom entusiasme!

Det er andre dag av tilsammen fem, og forventningene til dagens program er også høy(lydt)e! Balanseline, rapellering, terrengsykling, bueskyting og ikke minst: lage og fyre av en vannkanon.

Fokus og konsentrasjon

Joda, det er jubel og glade rop å høre, men ungene utviser også høy grad av konsentrasjon når det gjelder. Oppgavene de blir satt til ligner neppe mye av det et vanlig skoleår byr på. 

Koordinering av blikk og styrke når pilene spennes i buen. Nedtelling og samarbeid når vannkanonene avfyres. Balanse og personlig utfordring når balanselinen ligger høytsvevende foran deg.

Alt dette i en ramme av frisk fjellluft og åpent landskap.


Selvlagde vannkanoner fløy 30-40 meter opp i luften til jubel og applaus (Foto: Lene Hovi)

Populært tilbud

Skoleferien er ikke mange dagene gammel, men ungene har altså likevel stått tidlig opp og tatt friluftsskole-bussen opp til Brennabu. 66 barn mellom 9 og 13 år er påmeldt, og tilbudet har vært fulltegnet et stund.

Det er tredje året friluftsskolen på Brennabu avholdes, og erfarne aktivitetsledere sørger for at alle barn henger med og har en fantstisk uke. Friluftsskolen på Brennabu er et samarbeid mellom Friluftsrådets Landsforbund, DNT og Valdres Natur- og Kulturpark.

Aktivitetsleder Mari Furvann holder opptelling (Foto: Lene Hovi)

Sykkelgruppa på vei ut i terrenget (Foto: Lene Hovi)

Hva er Friluftsskolen?

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og unge mellom 9-13 år. Målet er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 3-5 dager, gjerne med en overnatting. Friluftssskolen er åpen for alle og har lav deltakeravgift.

Aktiviteter på friluftssskolen vil være ulike friluftsaktiviteter med lek og morro! Alle skal få informasjon om allemannsretten og ferdselskultur, kartforståele, raste- og leirplass og ut på tur.

Les mer om Friluftsskolen her

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: