For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Valdresdagen ble en publikumssuksess

27. Juni 2017

- Jeg er så stolt av Valdres. Stolt av folkene som bor her, matproduktene vi lager og kvalitetskulturen vi alle er en del av!

Inger Torun Klosbøle, ordfører i Nord-Aurdal og regionrådsleder for Valdres, står på en blomsterdekorert scene og åpner Valdresdagen offisielt for publikum.

Solen begynner å varme, og de siste forberedelsene i alle matbodene er på plass. Foreløpig er det god plass å boltre seg på, men publikumstallet stiger i takt med solens posisjon på himmelen. Toraderspill, lukt av fersk bakst og grillet kjøtt gjør Skiferplassen til et attraktivt sted å søke til.

Folkejuryen tar sin rolle alvorlig

Samtidig med den offisielle åpningen, blir publikum oppfordret til å finne stemmeboden og smake seg frem til sin favoritt blant de seks beste kurvene fagjuryen for Valdresgildet har plukket ut. Her blir det fort liv og røre, og stemmene avgis med alvorlig mine og megetsigende nikk. Etterhvert må det trykkes opp flere stemmesedler. Det smakes og smattes. Stemmeurnen bugner. 

Dette er første året Valdresgildet åpner for egen publikumspris i kurvekåringen. Det blir neppe det siste.

Stemmeboden til VNK 

Symfoni over Skiferplassen

Ikke en eneste ledig stol er å oppdrive, det begynner å bli vanskelig å bevege seg gjennom Skiferplassen, alle øyne er rettet mot scenen når Valdres Sommersymfoni starter sin gratiskonsert. Blant andre er Guro Kleven Hagen og Elbjørg Hemsing med på å sette et salig smil om munnen til de mange fremmøtte. 

Etter konserten blir det god omsetning i de mange lokalmat-bodene som omslutter  Skiferplassen. Kurv, ost, honning og bakst. Blide matprodusenter og nysgjerrige kunder utveklser historier og smaker.

Publikum og lokalmat-produsenter koser seg i solen (Foto: Lene Hovi)

Debutant vant Publikumsprisen

Av rekordmange påmeldte kurv får 10 stykker gullkvalitet av Fagjuryen under dette Valdresgildet og øverst på lista finner vi Bagn Pølsemakeri med kurven "Elgpølse med blåbær".  Kåring av Publikumsprisen gjør debutant Arild Brattrud til en blid mann da hans "Viltpølse" stikker av med seieren.

Fra venstre: 1. plass fra Fagjuryen: Eine Elgpølse med blåbær fra Bagn Pølsemakeri. Vinner av Publikumsprisen: Arild Brattrud med Viltpølse.(Foto: Lene Hovi)

Se flere bilder fra Valdresdagen

Elbjørg Hemsing under Sommersymfoniens gratiskonsert (Foto: Lene Hovi)

Stemmeboden for folkejuryen er travel de to timene avstemmingen pågår (Foto: Lene Hovi)


Neste generasjon kurvambassadører er på plass! Foto: Lene Hovi

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres