For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Solvik-Olsen kommer til Valdres

21. Februar 2018

Ketil Solvik-Olsen (Frp) kommer tilbake til Valdres i mars for å diskutere E16 videre med politikere og næringsliv. (Foto: Regjeringen.no/Bjørn Inge Bergstuen)

19. mars kommer samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Fagernes for å møte politikere, representanter fra næringslivet og lastebileierforbundet.

Bakgrunnen for møtet er regionstyrets tidligere henvendelser med spesielt fokus på Stortingets klare prioritering av omkjøring forbi Fagernes, Reiessvingen og Røn, mens Vegdirektoratet i sitt forslag til handlingsprogram fra 14. februar i år, ikke har funnet plass til omkjøringsvei forbi Fagernes.

Mye godt veiarbeid langs E16

- Vi skal fremme alt det gode arbeidet som er nedlagt på E16 de siste årene, og spesielt nevne det gode resultatet utbedringene over Filefjell har gjort for å gjøre denne fjellovergangen nærmest 100 prosent vintersikker. I tillegg er prosjektet Bagn-Bjørgo med på å oppjustere E16 til stamvegstandard fra fylkesgrensa mot Buskerud opp til Bjørgo, sier ordfører i Vang, Vidar Eltun.

- Det at rassikringsprosjektet i Kvamskleiva skyves ut i tid, vekker dessverre bekymring, fortsetter Eltun.

Lastebileierforbundet har også noe å glede seg over. Etter deres møte med vegdirektøren den 19. januar ble formuleringen om 8 meters bredde på E16 strøket i det nye handlingsprogrammet. Dermed er målet om 8,5 meter lettere å argumentere for, sier Guttorm Tysnes i NLF.

Bedre vei gir økt trafikk

Trafikkmengden via E16 gjennom Valdres øker kraftig på dager med dårlig vær, da en vintersikker fjellovergang gjør dette til en foretrukken vei både for privat- og tungtransport. Denne vinteren har spesielt vist oss hvilken flaskehals Fagernes er.

- Solvik-Olsen lovet Valdres fullt fokus på Fagernes-Hande da han var her på besøk i høst. Det er derfor viktig for oss å møte han nå og forsikre oss om at han fortsatt er på vår side i denne saken og vil holde det han lovet, sier Vidar Eltun.

Fullføring av E16

Lastebileierforbundet er glad for det generelle fokuset på øst-vest forbindelser, men står fast ved at de først og fremst nå ønsker å se E16 ferdigstilt.

- Vegdirektør Terje Moe Gustavsen utviste forståelse for at den mest vintersikre øst-vest-vegen ikke kan «smales inn» gjennom Valdres. Når politikere og næringsliv får mulighet til å ta opp E16 med samferdselsministeren, vil vi kjempe for vei utenom Fagernes sentrum samt ny tunnel gjennom Kvamskleiva, sier Guttorm Tysnes.

Mer om E16:
Stamvegutvalgets egen nettside om E16
E16 - den eneste vintersikre fjellovergangen mellom øst og vest

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres