For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Med påtroppende fylkesmann på park-laget

20. April 2018

Samarbeid i nytt fylke: (Fra venstre) Herdis Bragelien fra Finnskogen Natur & Kulturpark, påtroppende fylkesmann Knut Storberget og Jørand Ødegård Lunde fra Valdres Natur- og Kulturpark.

- Dere sitter på ressursene for morgendagens samfunn, og måten dere jobber «oppstrøms» på er veien å gå for god bygdeutvikling. Spørsmålet «hva skal vi leve av, og hvordan skal vi gjøre det» besvares best på lokalt plan, sa påtroppende fylkesmann for Innlandet, Knut Storberget.

18. april møtte han regionstyret i Valdres og Finnskogen Natur & Kulturpark på Skaslien Gjestgiveri i Grue.

Storberget satt i regjering i 2007 og støttet da opprettelsen av Valdres Natur- og Kulturpark. Han har hele veien vært positiv til parkkonseptet som regional samarbeidsform.

To parker 

Det nye fylket får to Natur- og Kulturparker innenfor sine grenser, begge et godt stykke unna mjøsområdene. Regionstyret i Valdres la derfor sitt aprilmøte til Finnskogen for å styrke samarbeidet med Finnskogen Natur & Kulturpark, og inviterte Knut Storberget til å holde et innlegg.

- Finnskogen er en søsterorganisasjon, og selv om det er forskjeller parkene i mellom, har vi mye felles. Begge parkene ønsker å være sterke, dirstriktspolitiske stemmer inn i et nytt og stort fylke, forteller Jørand Ødegård Lunde, daglig leder for Valdres Natur- og Kulturpark.

Hun roser Storberget for hans støtte og gode kjennskap til parkkonseptet.

Friluftsråd etter valdresmodell

I 2012 opprettet de seks valdreskommunene Valdres Friluftsråd, organisert under VNK og ledet av Ina Syversen. Finnskogen Natur & Kulturpark vurderer å opprette et tilsvarende friluftsråd, og Syversen ga gode innspill.

- For Valdres har friluftsrådet stått for en bred koordinering av aktiviteter. Dette gjelder for både idrettslag, sti- og løypeplaner, velforeninger og friluftsaktiviteter for barn. Friluftsrådet er en døråpner for en rekke landsdekkende satsningsområder og søknadsmidler, og i de årene vi har hatt et felles friluftsråd i Valdres, har vi fått inn i underkant av syv millioner kroner til å organisere tiltak og aktiviteter innenfor friluftsliv, fortalte Syversen

Valdres Friluftsråd er, pr. i dag, eneste friluftsråd i det nye fylket. Hvis Finnskogen oppretter sitt over tilsvarende lest, er det et godt eksempel på at samarbeid og erfaringsutveksling parkene i mellom fungerer.


Erfaringsutveksling: I møte med Finnskogen ga Ina Syversen, leder for Valdres friluftsråd, gode innspill på fordelene med å jobbe med friluftsliv på regionalt nivå.

Mer informasjon:
Dette er Valdres Natur- og Kulturpark
Dette er Finnskogen Natur & Kulturpark
Pågående prosjekter i Valdres Natur- og Kulturpark
Om parker i Norge: Norske Parker - Levende Landskap 

Tekst: 
Lene Hovi
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres