- Her selger vi hverandre

Hellerudsletta: Publikum på Hyttemessen blir møtt av blant andre (fra venstre) Kristian Ruud Fjeld (Norske Fjellhytter/Beitostølen), Karianne Borchgrevink (prosjektleder Valdres Expo SA), Håvar Dalbø (Norske Fjellhytter/Beitostølen) og Knut Ødegaard (Stølsvidda/Mat frå Valdres) Foto: Lene Hovi.

Med årets knallpåske friskt i minnet, var det kanskje ikke uventet at det allerede under åpningsdagen var en økning i besøkende på Hyttemessen.

Målbevisst publikum

- Det var god energi på Valdres-standen i går, og vi merket at publikum var dedikerte og målretta. Dagen kan oppsummeres med seriøse henvendelser og konkrete avtaler om visning for flere av våre utstillere. Det lover godt for resten av helgen, for da det blir trøkk! sier Karianne Borchgrevink, prosjektleder i Valdres Expo SA.

Valdres har også i år en stor og synlig stand inne på Hyttemessen der hele 11 bedrifter er representert. Den «gode følelsen» starter allerede utenfor inngangspartiet, der Mat frå Valdres står og byr på lokalmat og smaksprøver.

Styrken i ett nettverk

Det er 4. året Valdres står samlet som et bedriftsnettverk på messen, og alle aktørene i Valdres Expo SA er opptatt av merkevarebygging av Valdres og det å selge hverandre.

- Det er kart vi blir mer synlige og slagkraftige på denne måten. Hyttekjøpere ser at vi fremstår som en samlet region med en felles profil, og innad i bedriftsnettverket tenker vi at hver eneste solgte hyttetomt gagner hele Valdres, sier Borchgrevink.

I løpet av messens første dag har to nye hytterelaterte bedrifter i Valdres meldt sin interesse for å bli en del av Valdres Expo SA.

- I år er det også første gang Mat frå Valdres deltar på Hyttemessen som et felles nettverk, og lokalmatprodusentene rammer inn drømmen om et hytteliv i Valdres på en glimrende måte, sier Borchgrevink.

Positiv utvikling

I januar i år passerte Valdres det magiske tallet på 18.000 hytter.

- Vi visste at det tallet ville nås, men vi var ikke sikre på at det ville nås allerede nå. Dette viser til en god utvikling i Valdres som vi må ta godt vare på. For bare 2-3 år siden opplevde vi en liten stagnasjon i hyttesalget, men de siste årene viser oss at vi igjen er en voksende hyttedestinasjon. Vi er veldig spente på resultatet av årets hyttemesse, avslutter Borchgrevink.

Disse representerer Valdres på
årets første hyttemesse (5. - 8. april):

Valdres Expo SA:
Grindafjell AS
Vaset Utbyggingsselskap AS
Volden i Valdres AS
Høyset Panorama
Vaset AS
Aurdal i Valdres
Tveitabru Bygg AS
Hedda Hytter AS
Vyrk AS
Norske Fjellhytter 
Bohus Leira

I tillegg er disse med:
Brennabu
Gomobu
Vaset Skiheiser
Fosstopp
Valdres Skigard 
Reint Tre AS
Mat frå Valdres

Sjekk gjerne ut: www.hytteivaldres.no og HytteiValdres på Facebook

Tekst:
Lene Hovi
lene.hovi@valdres.no

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: