Valdres har fått sin egen burger!



Kom skjønne mai med mildere vær, blomster i veikanten, våryre ungdommer og nå også et deilig tilskudd til lokalmat-repertoaret bak disken - "Valdresburger - grepa go' nevamat!"!

Testes ut hos Eurospar Fagernes

I ferskvaredisken på Eurospar Fagernes finner du nå det kortreiste produktet "Valdresburgeren". Sett bort fra sylteagurken, består den utelukkende av matvarer tilvirket av lokalmatprodusenter i Valdres. 

Initiativet til å skape en lokalprodusert hamburger kommer fra Valdres Natur- og Kulturpark og Fylkesmannen i Oppland. Etter et kort møte med Knut Arne Kolstadbakken, daglig leder på Eurospar, var veien kort ut til disken.

- Klart vi vil være med å fremme lokalmat fra Valdres. Her hos oss er ferskvaredisken rett ovenfor det øvrige lokalmatutvalget vårt, så det er et fint supplement å tilby lokalprodusert varmmat som kunden kan ete allerede på vei ut i bilen, sier Kolstadbakken.

Fra idé til disk på under to uker

Med et positivt og sentralt utsalgssted med på laget, stod det igjen å finne råvareleverandører.

Guri Grønolen fra Fylkesmannen i Oppland og VNK tok kontakt med sitt nettverk av lokale matprodusenter, og på kort tid var leverandørene på plass.

- Jeg tok noen kjappe telefoner, og det var ikke annet enn entusiasme å spore i andre enden. Denne bransjen vet å kunne snu seg rundt i fart, ler Grønolen.

Kjente leverandører

Kjøttet er Hellekaka til Helle Kjøtt, en burger som allerede er høyt skattet som festivalmat rundt om i Valdres.

Brødet kommer fra Stølen Bakeri på Beitostølen, et luftig og godt burgerbrød med sesamfrø.

Mellom lagene finner du skiver av kvalitetsosten Fosheim fra Valdresmeieriet, med en rik og ekte smak.

#valdresburger 

Hvis du tester og liker den lokale burgeren, legg gjerne et bilde på Instagram med #valdresburger.

1. juni kårer Valdres Natur- og Kulturpark en vinner av et gavekort på fem Valdresburgere. Da kan du spandere Valdresburger på deg selv og fire venner en dag nevamat er akkurat det du trenger!

Tekst:Lene Hovi
lene.hovi@valdres.no
Foto: Henning Wangsnes
henning@valdres.no

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: