Valdres har fått sin egen burger!
3. mai 2018
Kom skjønne mai med mildere vær, blomster i veikanten, våryre ungdommer og nå også et deilig tilskudd til lokalmat-repertoaret bak disken - "Valdresburger - grepa go' nevamat!"!
Testes ut hos Eurospar Fagernes
I ferskvaredisken på Eurospar Fagernes finner du nå det kortreiste produktet "Valdresburgeren". Sett bort fra sylteagurken, består den utelukkende av matvarer tilvirket av lokalmatprodusenter i Valdres.
Initiativet til å skape en lokalprodusert hamburger kommer fra Valdres Natur- og Kulturpark og Fylkesmannen i Oppland. Etter et kort møte med Knut Arne Kolstadbakken, daglig leder på Eurospar, var veien kort ut til disken.
- Klart vi vil være med å fremme lokalmat fra Valdres. Her hos oss er ferskvaredisken rett ovenfor det øvrige lokalmatutvalget vårt, så det er et fint supplement å tilby lokalprodusert varmmat som kunden kan ete allerede på vei ut i bilen, sier Kolstadbakken.
Fra idé til disk på under to uker
Med et positivt og sentralt utsalgssted med på laget, stod det igjen å finne råvareleverandører.
Guri Grønolen fra Fylkesmannen i Oppland og VNK tok kontakt med sitt nettverk av lokale matprodusenter, og på kort tid var leverandørene på plass.
- Jeg tok noen kjappe telefoner, og det var ikke annet enn entusiasme å spore i andre enden. Denne bransjen vet å kunne snu seg rundt i fart, ler Grønolen.
Kjente leverandører
Kjøttet er Hellekaka til Helle Kjøtt, en burger som allerede er høyt skattet som festivalmat rundt om i Valdres.
Brødet kommer fra Stølen Bakeri på Beitostølen, et luftig og godt burgerbrød med sesamfrø.
Mellom lagene finner du skiver av kvalitetsosten Fosheim fra Valdresmeieriet, med en rik og ekte smak.
#valdresburger
Hvis du tester og liker den lokale burgeren, legg gjerne et bilde på Instagram med #valdresburger.
1. juni kårer Valdres Natur- og Kulturpark en vinner av et gavekort på fem Valdresburgere. Da kan du spandere Valdresburger på deg selv og fire venner en dag nevamat er akkurat det du trenger!
Tekst:Lene Hovi
lene.hovi@valdres.no
Foto: Henning Wangsnes
henning@valdres.no