Visit Valdres sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift

Fra venstre: Ordfører i Nord-Aurdal, Inger Torun Klosbøle, daglig leder i Visit Valdres, Erik Engelien, Reiselivssjef Merete Hovi, sertifisør Marit Blomlie og konsulent Erik Berg (Foto: Lene Hovi)

- Dette som en stor dag. Visit Valdres har nådd en milepæl og gir seg selv et stort konkurransefortrinn ved å ha tatt steget opp blant Miljøfyrtårnbedriftene i landet, sa ordfører Inger Torun Klosbøle da hun overrakte sertifikatet til de ansatte i Visit Valdres tirsdag 19. juni.

Visit Valdres er den niende bedriften i Nord-Aurdal kommune som nå innehar et aktivt Miljøfyrtårnsertifikat.

Vil inspirere

Visit Valdres har 275 medlemsbedrifter, og med sitt mål om å bærekraftsertifisere hele Valdres som reisemål var det viktig å starte med seg selv og få en grundig forståelse for prosessen.

- For å bli sertifisert har vi tatt tak i interne rutiner rundt alt fra innkjøp, energi- og papirbruk, transport og arbeidsmiljø. Å være Miljøfyrtårnbedrift handler om bevissthet for hele kjeden og begrense sitt miljøavtrykk, fortalte daglig leder i Visit Valdres, Erik Engelien.

Han understreker at også turistkontoret på Beitostølen er sertifisert og deltar i den videre prosessen.

Les mer om bærekraftig reiseliv

Økende krav fra turistene

Reiselivssjef i Valdres, Merete Hovi, sier at det lenge har vært registrert en voksende etterspørsel etter bærekraftige produkter og tjenester i reiselivsbransjen.

- Både turister, og ikke minst vår store andel hytteeiere i Valdres, er stadig mer bevisste på dette. De ønsker å ta bærekraftige valg og det er helt klart en fordel å kunne tilby dette, sier Hovi.

Hovi fortalte at et hotell i Valdres nylig tapte anbudet på en større konferanse, grunnet manglende miljøsertifisering.

- Det hjalp faktisk ikke at gjeldende hotell er i ferd med å bli sertifisert. Arrangøren av konferansen krevde at dette allerede skulle være på plass for å inngå kontrakt, sa Hovi.

Ønsker seg travle tider

Sertifisør Marit Blomlie og konsulent Erik Berg fra Stiftelsen Miljøfyrtårn merker at flere bedrifter i Valdres nå er nysgjerrige på dette med sertifisering.

- Vi håper at konsulentene våre får fryktelig mye å gjøre fremover. Bedriftene ser konkurransefortrinnet det er å vise til miljøbevissthet og bærekraftig sertifisering, og det gir alltid gode ringvirkninger at noen i samme bygg eller region tar førersetet, sa Blomlie.

Både Blomlie og Berg er stolte av Visit Valdres.

- Det har vært fint å følge dere på denne veien. Det er gjort grundige rutineendringer og levert god dokumentasjon underveis. Det er helt tydelig at dere tar sertifikatet og forpliktelsene det medfører alvorlig, sa Erik Berg.

- For oss har det vært viktig å la prosessen modne sammen med oss og inkludere hele arbeidsmiljøet. Stiftelsen Miljøfyrtårn leverer gode systemer som gjør denne jobben mye enklere enn det noen kanskje frykter, og det var aldri aktuelt for oss å gjøre dette i skippertak, sa Erik Engelien.

Om Miljøfyrtårn

- Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

- Over 5400 virksomheter er sertifisert som Miljøfyrtårn – fra små og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner.

- Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for over 70 ulike bransjer.

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: