For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Innsatte på Slidreøya ryddet Stølsruta

28. Juni 2018

Setter i stand Stølsruta: Konsulent Anne Knutsen, fengselsbetjent Randi Slåttsveen og koordinator Gerd Nanti setter opp en varde ved Noseknippa. I bakgrunnen er kursholder Jarle Halvard Nilsen og seks innsatte fra Slidreøya i gang med stirydding. (Foto: Lene Hovi)

Den 3. august åpner Stølsruta som Historisk vandrerute og i løpet av sommeren skal ruta mellom Tisleidalen til Sørre Hemsing ryddes og merkes til vandreglade fjellfolk. Først ut av ryddelagene var en gjeng med innsatte og ansatte fra Slidreøya fengsel. 

Meningsfulle dager

Utstyrt med ryddesag, hekksakser og øks dro teamet opp ved Nøsen og startet med partiet mellom Noseknippa og Jaslangen.

- Det er klart dette er fine dager. Vi er i naturen og gjør noe nyttig og meningsfullt. Jeg er ikke herfra, så det er nye opplevelser å få komme seg ut i valdresfjellene. For noen uker siden gikk vi Pilegrimsvegen som også var et godt opplegg. I dag er turen ut en del av et kursopplegg som stirydder, forteller en av de innsatte.

Komplett kurs

Dagen før hadde gjengen fra Slidreøya teoretisk kurs i merking og varding av DNT-ruter med kursholder Jarle Halvard Nilsen. Kurset fullføres med to dager praktisk arbeid og de innsatte får med seg kursbevis på gjennomført opplæring.

- Dette kurset gir våre innsatte en flott praksis å vise til. Kanskje vel så viktig er det at dette bygger opp en interesse for naturen som fritidssyssel. Naturopplevelser fungerer svært godt som rehabilitering, for da har de noe å fylle fritiden med etter endt soning, sier Gerd Nanti.

Hun er koordinator for fengselsopplæringen ved Slidreøya, og har en god tone med gjengen ved foten av Noseknippa.

- Slidreøya er et fengsel med lavt sikkerhetsnivå, og her er det bare snille gutter, smiler hun.

Godt samarbeid

Det er DNT Valdres og Valdres Natur- og Kulturpark som står bak kurset i merking og varding av DNT-ruter. Det var god påmelding, og spesielt gledelig at Slidreøya ville delta.

- Vi lagde da et eget kurs for de fra Slidreøya, slik at de kunne få en tilrettelagt teoridel i fengselet. Det er positivt for alle parter at vi kan inkludere innsatte i dette arbeidet, og vi er veldig glad for å kunne tilby de et godt kurs og noen spreke dager i fjellene, sier leder av Valdres Friluftsråd, Ina Syversen.

Tekst:
Lene hovi
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres