Kom for å lytte til Næringshagene

Fikk legge frem sine synspunkt: Olemic Thommessen kom til Valdres for å høre på Tone Ranheim (t.v.) og Hilde Tveiten Døvre (t.h.) (Foto: Lene Hovi)

I forbindelse med regionreformen er Norges førti næringshager bekymret over forslaget om at Siva, deres statlige innovasjonsprogram, i sin helhet skal legges inn under de nye fylkeskommunenes forvaltning. Forslaget kommer fra Ekspertutvalget, som er nedsatt for å foreslå oppgavefordeling mellom staten og de elleve nye fylkene.

Invitert til Valdres

- Det er alltid hyggelig med en tur til Valdres. Jeg setter pris på invitasjonen og vi har hatt et veldig nyttig møte, sa Olemic Thommessen. 

Thommessen leder Høyres fraksjon i Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget og ville gjerne ha innspill til Ekspertutvalgets forslag, som skal diskuteres frem til regjeringen legger frem sitt endelige forslag cirka 15. oktober.

Tone Ranheim fra Næringshagenes styre og Hilde Tveiten Døvre, daglig leder i Valdres Næringshage stod bak invitasjonen.

Frykter silotenking

- Vårt viktigste argument er at det sørges for å ivareta de nasjonale kompetanse- og bedriftsnettverkene næringshagene har opparbeidet seg. De gir oss et spillerom på tvers av regioner og fagmiljøer, og det er en stor fordel når man jobber med næringsutvikling. Vi er redd for at fylkeskommunal styring vil gjøre at de elleve regionene blir mer som sine egne "skott" og dermed gjøre kompetanseutveksling mindre dynamisk, sier Tone Ranheim.

Ranheim jobber til daglig i Buskerud Næringshage og påpeker deres utbytte av å samarbeide tett med eksempelvis Valdres, Hallingdal og resten av fjellregionen som strekker seg fra Røros til Setesdal.

- Hvis Sivas oppgaver og midler skal legges under fylkeskommunene, så må kravet fra oss være at det tilrettelegges for at våre nasjonale nettverk kan bestå og at midlene ikke forsvinner i byråkrati. Det må rigges for fortsatt kompetansepåfyll på tvers av regionene, sier Hilde Tveiten Døvre. 

Takket for innspill

- Jeg kom for å få innspill og å lytte til de som kan næringsutvikling best. Næringshagene gjør en viktig jobb og jeg har fått klare og tydelige argumenter for deres syn om dette, sa Thommessen etter møtet.

Hilde Tveiten Døvre og Tone Ranheim følte seg hørt.

- Det var viktig for oss å få formidlet betydningen av våre nasjonale nettverk og ellers få en god prat om næringsutvikling i distriktene, sa Tveiten Døvre. 

Tekst:Lene Hovi
lene.hovi@valdres.no

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: