For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Vil teste verktøy for helhetlig hytteutvikling

18. September 2018

Kan Valdres kan bli den første regionen i landet som lager en helhetlig, regional plan for hytteutvikling?

De siste ukene har debatten rundt hytteutvikling i Valdres tatt seg opp i lokale medier. Den har mange sider og omhandler alt fra utbygging, brøyting, tilrettelegging av utmark og gjengroing.

Prosjektet "Bærekraftig Hytteutvikling" inviterer til workshop for lokale politikere, planleggere, utbyggere og hytteeiere for å teste ut et konkret verktøy for en bredere samhandling.

Gratis workshop

- For å ta gode beslutninger der vi også planlegger med at fremtidige generasjoner skal ha de samme mulighetene som oss selv, trenger vi gode verktøy og prosesser. Tirsdag 9. oktober introduseres vi derfor for verktøyet BREEAM Communities i regi av Grønn Byggallianse, forteller Fredrik Holte-Breien, prosjektleder for Bærekraftig Hytteutvikling i Valdres.

BREEAM er et verktøy som foreløpig har vært mest benyttet i bydelsplanlegging som og tar hensyn ut over minstekrav i plan- og bygningsloven. Regionale planer er også noe som regjeringen forelslår som tiltak i sin ferske handlingsplan for friluftsliv.

- Målet er å se om BREEAM kan benyttes for at Valdres kan bli den første regionen i landet som lager en helhetlig, regional plan for hytteutvikling. Hytteutvikling er et sammensatt, og må sees i sammenheng med samfunnsutviklingen ellers. Hvordan ønsker vi at Valdres skal være for våre etterkommere? spør Holte-Breien.

Workshop'en er gratis og varer fra 09:30 til 16:00, tirsdag 9. oktober.
Møterom Gnist i Valdres Næringshage.
For påmelding eller spørsmål: fredrik.holte.breien@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook