For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Snøggtreff skal sikre lokalmat på menyen

22. November 2019

Arrangerer snøggtreff: Hilde Tveiten Døvre (Valdres Næringshage), Merete Hovi (Visit Valdres) og Guri Grønolen (Fylkesmannen i Innlandet og VNK) vil gjerne se mer lokalmat på restaurantbordene i Valdres (Foto: Lene Hovi)

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

Med snøggtreffet ønsker arrangørene å legge til rette for en konstruktiv prat om produksjon og bruk av lokalmat mellom produsenter og serveringsbedrifter i Valdres. Dette må til for å imøtekomme en økende etterspørsel fra tilreisende og sikre verdiskaping i regionen, mener Hilde Tveiten Døvre, Merete Hovi og Guri Grønolen.

- For å være helt klar på dette, det er allerede mange serveringssteder i Valdres som er flinke på å både tilby og synliggjøre lokale matprodukter. Vi tror likevel det er rom for å bli enda bedre, og vi tar nå tak i et uttalt behov fra både matprodusenter og serveringsbedrifter, sier Hilde Tveiten Døvre.

Etterspørsel

3. desember har de tre invitert begge parter til bords, bokstavelig talt. Da legges det opp til at en rekke serveringssteder og lokalmatprodusenter kan sette seg ned i samtaler og avdekke sine ønsker og behov, begge veier.

- Det er en klar trend i reiselivet at besøkende ønsker å bli tilbudt autentiske og bærekraftige opplevelser og smaker. Det kan være et konkurransefortrinn å ha lokalmat på menyen og å kunne noe om historien bak maten som serveres, mener Merete Hovi.

God påmelding fra sentrale aktører kan være et tegn på at flere opplever etterspørselen i det daglige og ønsker å bidra til økt omsetning og verdiskaping i Valdres.

Kinderegg

Kinderegget her er at lokale råvarer og retter på menyen gangner både produsenter, bevertningssteder og omdømmet til regionen. Lokalmat løfter innholdet i merkevaren Valdres, mener de tre.

Rakfisk og kurv har allerede en tydelig Valdres-signatur, men synliggjøring av lokale råvarer i flere andre retter er også et mål for trioen.

- Sett at du serverer kjøttkaker i brun saus. Hvis kjøttet er lokalt eller tyttebærene er selvplukket i valdresfjellene, så synligjør nettopp det på menyen. Vær stolte av å tilby produkter fra dalen, sier Guri Grønolen.

De tre arrangørene vet at snøggtreffet kommer midt oppi en travel førjulstid for alle parter i matbransjen, men har fått gode tilbakemeldinger på at det blir organisert et eget treff for dette formålet.

- Nå er temaet og målet for treffet satt. Vi har god tro på at vi sammen kan skape gode løsninger, inspirere hverandre og finne nye ideer. Det blir spennende å se om det kommer konkrete avtaler ut av denne dagen, sier Grønolen.

Snøggtreffet er i utgangspunktet fulltegnet, men hvis du har spørsmål eller et sterkt ønske om å delta, kan du kontakte Guri Grønolen på epost: FMOPGGR@fylkesmannen.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook