For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Fartsfylt friluftsglede for flyktninger

18. Desember 2019

Brede smil før heisen på Merket settes i gang og deltakerne får fyke opp og ned på akebrett. Hjørdis Digernes (med ryggen til) er senterleder på Merket og gikk gjennom sikkerhetsrutinene. (Foto: Lene Hovi)

Skolebenken ble byttet ut med ti minusgrader og gnistrende vakkert vintervær for elever ved Nord-Aurdal læringssenter en førjulsdag i desember. Valdres friluftsråd og læringssenteret arrangerer flere aktivitetsdager i året for bosatte flyktninger i Valdres, og denne gangen skulle friluftsgleden testes på blått føre.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

Friluftsglede

Dagen startet på langrennski før det ble servert julegrøt og varm drikke inne i vikingleiren på Merket. Siste del av dagen ble tilbrakt i akebakken. Inn i mellom høylytte hvin og frostrøyk kom det noen frustrerte, men flest lattermilde gloser på arabisk.

- Mange av årets deltakere var også med hit i fjor. Dette er et veldig populært tiltak som handler om både språk, mestring og inkludering. I år har vi i hovedsak med oss folk fra Syria og Eritrea som nå er bofaste i Valdres og som tar utdanning på læringssenteret vårt. Dette friluftstilbudet er i samarbeid med Valdres friluftsråds prosjekt "Friluftsglede" og skal fremme nettopp glede ved å ferdes i naturen, forteller Inger Magerøy.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Alderspennet på deltakerne er mellom 16 og 50 år. Å oppleve snø og kulde som en morsom aktivitet skal gi deltakerne et godt forhold til naturen i Valdres og gi de noen felles språkreferanser med hverandre og fastboende de kommer i kontakt med.

- Ikke minst er dette viktig for de som er foreldre til barn i skolealder. Nå får de selv delta på aktiviteter som barna deres lettere blir inkludert i på skolen og i fritiden og får et felles forståelse og språk for opplevelser i snøen, sier Dennis Økland fra læringssenteret.

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook