"Bakeriet i Bagn" åpnet på Fagernes

Bakeriet åpnet: Helge Gjerdalen åpnet Bakeriet offisielt med høytidelig snorklipping tirsdag 26. februar. Bak han står Linn Ida Løkken Bringsli (fra venstre), daglig leder Eliza Debniak og Kristina Roland som skal holde i den daglige driften på Fagernes. (Foto: Lene Hovi)

- Dette har jeg gledet meg til! Endelig kan vi klippe snora og ønske folk velkommen innomhus til bakevarer, påsmurte baguetter og rykende varm kaffe, smiler Helge Gjerdalen, også kjent som "Bakeren i Bagn".

Tirsdag 26. februar kl 12.00 hadde det dannet seg en forsamling utenfor som ville overvære snorklippingen og vise sin støtte til et etterlengtet bakeri- og kafékonsept på gateplan i Fagernes, nærmere bestemt i Jernbanevegen 6.

40 sitteplasser

Passerer man den bugnende disken av kanelsnurrer, skolebrød og boller, kommer man inn til en trivelig sitteavdeling med god plass til ca 35 gjester. Ved inngangen kan man sitte på høye kaféstoler og se på gatelivet som suser forbi.

- Jeg håper det blir et naturlig sted for folk å både slå seg ned for en lønsj og å handle lokale brød og bakevarer, smiler Helge som har holdt på dag og natt siden midten av januar for å få kaféen ferdig til åpning.

Lokale matvarer

Det har vært viktig for Helge å samarbeide med lokale matprodusenter.

- I tillegg til mine egne, lokale bakevarer, så kommer kjøttet til våre påsmurte sandwicher og baguetter fra Reboli og Piltingsrud gård. Jeg er også i god dialog med Wangensten om å kunne tilby lokal ost fra Valdresmeieriet. 

Også innholdet på kaffekanna er gjennomtenkt.

- Vi har dessverre ikke lokale kaffebrennere her i Valdres, så vi handler kaffe fra et lite brenneri i Åndalsnes som heter "Fjellbrent", forteller Helge.

Åpent tirsdag - lørdag

Eliza Debniak er daglig leder for avdelingen på Fagernes og forteller at åpningstidene blir mellom 09:00 og 17.00 tirsdag til fredag, og mellom 09:00 og 15:00 på lørdager.

- Skulle det bli behov for å justere åpningstidene så tar vi det etterhvert. Vi må jo starte et sted, smiler Eliza som må tilbake og hjelpe til i kassa, der det nå er en god kø.

Fått god hjelp

Helge er opptatt av å takke alle som har stått på sammen med han de siste ukene.

- Jentene her i denne avdeligen er helt rå, og så kan jeg ikke annet enn å trekke frem Knut Kulhuset, som i tillegg til å drive sitt eget bryggeri "Små Vesen" har tatt hånd om løse tråder og usikre elemeter og bare fikset alt han har tatt i, sier Helge Gjerdalen.

Flere bilder fra åpningsdagen:

Det ble fort travelt bak kassa på Bakeriet etter åpningen. (Foto: Lene Hovi)

Fristende bakevarer (Foto: Lene Hovi)

Godt med sitteplasser på Bakeriet. Helges gode hjelper, Knut Kulhuset, i midten (Foto: Lene Hovi) 
 

Både Bakerens berømte brød og ferskt påsmurte sandwicher frister de besøkende (Foto: Lene Hovi)


 

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: