For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Regionstyret i Valdres besøkte nye Innlandet

4. Februar 2019

Innlandet møtte Valdres: Tron Bamrud, fylkesrådmann i Innlandet fylkeskommune, og hans ledergruppe, Åge Solheim, Wibeke Børresen Gropen, Aud Riseng, Randi Langøygjelten og Bergit Aasgård Jensen møtte valdresdelegasjonen. (Foto: Fredrik Holte Breien)

Årets første regionstyremøte for Valdres ble lagt til Hamar og Hedmark fylkeskommune, der regionstyret møtte blant andre fylkesrådmann for Innlandet fylkeskommune, Tron Bamrud, og flere andre i Innlandets administrative ledergruppe.

Midt i en stor omstillingsprosess for Innlandet valgte ordførerne i Valdres å invitere seg selv til Hamar den 30. januar. Dette for å bli bedre kjent med ledergruppa for det nye fylket og for å markere valdreskommunene som en region som Innlandet fylkeskommune kan regne med i videre samarbeid fremover.

Tidlig dialog

- Vi har fremoverlente ordførere i Valdres som ønsket å komme i tidlig dialog med den nye fylkeskommunen. Mye av det som skjer i Valdres blir snart styrt fra Hamar, det være seg ressurser til næringsutvikling, samferdsel, kollektivtransport, videregående utdanning, voksenopplæring og tilskudd til museet, forteller daglig leder i Valdres Natur- og Kulturpark, Jørand Ødegård Lunde.

I møtet ble det lagt frem en fyldig presentasjon av Valdres. Ordførerene fortalte ledergruppa hvordan det jobbes med Valdresmodellen, hvilke forventninger valdresregionen har til den nye fylkeskommunen, og viste hvordan Valdres kan bidra til at Innlandet blir en bra plass å bo i fremtiden.

Ble hørt

Inger Torun Klosbøle, regionsrådsleder i Valdres, sier seg godt fornøyd med møtet på Hamar.

- Vi ble takket for initiativet for møtet, og fikk gode tilbakemeldinger på hvordan vi løser våre regionale oppgaver i Valdres gjennom samarbeid og bred politisk forankring i seks kommuner. Ledergruppen sa de syntes det var lærerikt å få et bredt innsyn i hvordan den regionale modellen i Valdres fungerer, da partnerskapsmodeller mellom regionråd og fylkeskommune har vært noe ulikt løst i Hedmark og Oppland så langt, sier Klosbøle.

Spent på ny samarbeidsmodell

Det er et pågående arbeid å finne en ny samarbeidsmodell mellom det nye Innlandet og de 46 kommunene frem mot fylkessammenslåingen i 2020. Regionrådslederen i Valdres har, sammen med de ni andre regionrådslederne i det nye fylket, hatt en rolle i referansegruppa som Fellesnemnda satte sammen til dette arbeidet i sommer.

- Vi i Valdres har et ønske om å få et tilsvarende samarbeid med Innlandet, tett opp mot den tilsvarende partnerskapsmodellen vi har med Oppland fylkeskommune i dag. Vedtak i denne saken kommer trolig ikke før etter valget i høst, men jeg føler vi fikk gitt de et godt innblikk i den styrken dagens modell har både for regionrådet og fylkeskommunen, avslutter Klosbøle.

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur - og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook