For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Smeller til med Sommersymfoni i tunnelen

7. Mars 2019

Gratiskonsert: Valdres Sommersymfoni, Statens vegvesen og Skanska går sammen om å tilby en gratiskonsert inne i Bangskleivtunnelen til sommeren. Fra venstre: Per Kollstad (Statens vegvesen), Mona Kleven (Valdres Sommersymfoni), Nikolai Øyhus (Statens vegvesen) og Ina Voigt (Valdres Sommersymfoni). Foto: Lene Hovi.

Under åpningskonserten til Valdres Sommersymfoni i juni i fjor stod Nikolai Øyhus i Statens vegvesen og hygget seg med vakre toner når en dame spør: 

- Burde ikke dere hatt en slik konsert i den der nye tunnelen dere graver ut i Bagnskleiva?

- Grådig kjekt

Idéen var dermed plantet i Øyhus sitt hode, og i fjor høst tok han kontakt med Mona Kleven i Valdres Sommersymfoni.

- Jeg spurte rett ut om vi skulle finne på noe sammen. Mona tente på idéen umiddelbart og da ble neste runde Skanska og prosjektansvarlig Bjarte Næss. "Grådig kjekt om vi får til det!", svarte Næss og en grundig planlegging av sikkerheten var straks i gang, forteller Øyhus.

Tunnelen åpnes for ordinær trafikk senere på høsten i 2019. Å arrangere konsert inne i berget blir for Statens vegvesen også en feiring av at prosjektet nærmer seg mål.

Bytter ut bråk med symfoni

- Vi har tenkt mye på alle de som har blitt heftet av vegarbeid og utsatt for mye støy i forbindelse med byggingen av tunnelen. Vi håper det kan være en fin gest å tilby en gratiskonsert i dette området, som har vært preget av alt annet en vakker musikk de siste årene, ler Øyhus.

Konserten finner sted lørdag 29. juni kl 13.00, og Valdres Sommersymfoni lover å ta med seg 30 flotte musikere inn i tunnelen.

- På en scene, ca 1,2 km inn i tunnelen sørfra, vil et strykeorkester og internasjonale solister fylle tunnelen med godlyd en raus time denne lørdagen. Vi håper også at et slikt "konsertsted" vil trekke til seg et nytt publikum som får oppleve at klassisk musikk kan leveres i rustikke omgivelser og være både trolsk og folkelig, sier Mona Kleven.

(Artikkelen fortsetter under bildet)Plass til cirka 300 stk: - Til 29. juni blir det bygget en scene og satt ut stoler til cirka 300 personer. Området inne i tunnelen blir lyssatt på en magisk måte og her inne er akustikken magisk. Stemningen vil tilsvare en katedral, sier Nikolai Øyhus og Mona Kleven. (Foto: Lene Hovi)

Gratis - men du må løse billett

Selv om konserten er gratis, må man løse inn en gratisbillett som fra den 18. mars blir tilgjengelig på Valdres Sommersymfoni sine nettsider.

Gå til Valdres Sommersymfoni sine nettsider her

- Dette handler om sikkerhet. Vi er pålagt å ha navn på alle som kommer inn i tunnelen og vite at vi ikke går over maksimal kapasitet. Alle praktiske opplysninger om parkering og hvordan de som eventuelt ikke kan gå inn selv blir gitt i bestillingsprosessen.

Kle deg godt!

- Det vil være cirka 10 grader inne i tunnelen, så kle deg etter forholdene selv om det er sommer ute. Dette blir magisk, men kjølig, roper arrangørene i kor.

Sjekk Valdres Sommersymfoni sine nettsider for mer informasjon om denne konserten og øvrig informasjon her (Billettslipp 18. mars)

Følg Valdres Sommersymfoni på Facebook her

Tekst:
Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark
lene.hovi@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
visitvaldres