For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Synergien av et hyttenettverk

26. April 2019

Leverte til samme kunde: Steinar Lyseng i Vyrk, Karianne Borchgrevink, koordinator for Valdres Expo, Unni Lauvhaug Jacobsen i Bohus Leira og Håvar Dalbø i Norske Fjellhytter mener det er sterk synergi mellom hytteaktørene i Valdres og sender gjerne fornøyde kunder seg i mellom når en ny hyttekunde er i ferd med å etablere seg i Valdres. (Foto: Lene Hovi)

Når en hyttekunde først har bestemt seg for å bygge i Valdres, drypper det gjerne på flere av medlemmene i hyttenettverket Valdres Expo.

- Å anbefale hverandre som aktører og leverandører blir veldig naturlig når vi allerede er i et etablert samarbeid og nettverk. Det er en positiv konsekvens av å komme seg ut av sin egen boble og tenke helhetlig, sier Håvar Dalbø i Norske Fjellhytter. 

Da Dalbø nylig solgte tomt og hytte til en fersk hyttekunde, ble Bohus Leira og Vyrk kort tid etter kontaktet av den samme mannen.

- Neste skritt er jo å skape innvendig miljø og atmosfære, og når en positiv kundekontakt er opprettet er det nok lett å lytte til gode anbefalinger for videre innkjøp, sier Unni Lauvhaug Jacobsen på Bohus Leira.

Hun fikk bestilling på full innredning på hytta som stod ferdig denne påsken. Steinar Lyseng i Vyrk leverte innvendig panel og gulv til samme kunde.

- Det hender også at en hyttekunde bestemmer seg for gulv og panel før verken tomt eller hyttemodell er bestemt. Da har jeg flere gode "kolleger" i Valdres Expo som jeg kan sette de i kontakt med, sier Lyseng.

LES OGSÅ: Tidenes største Valdres-stand på Hyttemessa

Økende hyttehandel

Med stadig flere hyttekjøpere i Valdres, går detaljhandelen fortsatt godt og varmt på Fagernes og Leira.

- For ikke lang tid siden var det halvt om halvt mellom hyttefolk og lokale kunder på Bohus, men den siste tiden ser vi at hyttefolket drar fra. I dag tipper jeg hyttekundene står for cirka 60 prosent av omsetningen vår på Leira, sier Lauvhaug Jacobsen.

Det er flere grunner til dette, mener hun.

- Folk har et veldig personlig forhold til hytta si, og liker å snakke interiør med fagfolk. Når vi i tillegg tilbyr oss å frakte og sette opp møblene i hytta deres, så er det en service som er rimelig og trygg å benytte fra leverandører i nærheten. Dessuten er flere og flere mer bevisste på å handle lokalt og legge igjen pengene sine i den hyttedestinasjonen de har forelsket seg i. Det siste forklarer kanskje noe av økningen i hytterelatert handel, samtidig som vi jo er så gode på å anbefale hverandre innad i hyttenettverket, sier Unni Lauvhaug Jacobsen.

I løpet av Hyttemessa på Hellerud denne helgen forventes synergien å svinge ytterligere på Valdres-standen.

- Jeg ser at alle her på Valdres-standen er flinke til å ta med seg de besøkende videre til andre aktører de mener har det kunden etterspør, når de først er innom og prater hytte med hver og enkelt av de, sier Karianne Borchgrevink.

Tekst:
Lene Hovi
redaksjonen@valdres.no

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook