Første friluftskole i Etnedal

Ivrige friluftsbarn: Anneli Scheldt Fauske (nr. to fra venstre bak) har satt setervollen på Åset til disposisjon som leirplass for Etnedal friluftsskole som startet 6. august. Tilsammen 19 barn mellom 10 og 13 år er på plass og følges godt opp av Liv Sonja Solbrekken, Jon Inge Huset, Kari Skogstad, Marte Evensen og stølseier Fauske (Foto: Lene Hovi)

Tekst:
Lene Hovi/Valdres Natur- og Kulturpark
redaksjonen@valdres.no

Tirsdag 6. august ble tidenes første friluftsskole i Etnedal sparket i gang. Påmeldingen var  sprengt og tilsammen 19 barn og 5 voksne ble busset opp til Åset på Briskehalle og stod foran tre dager med friluftsaktiviteter, lek og nye vennskap.

Fiske og ridning

Ingrid, Emma, Marie og Pinky er i ferd med å få i stand lavvoen, der de skal sove med tre andre jenter, og alle gleder seg til programmet de neste dagene. 

- Aller mest gleder vi oss til å fiske og ri, men det blir nok veldig gøy å være her på leirplassen og kose med sauene og skravle i teltet etter leggetid også, sier Ingrid.

Hun og venninnene liker godt å være ute og er veldig glad i dyr, og alle håper at det blir flere friluftsskoler i Etnedal fremover.

- Ja, vi kommer til å melde oss på neste år også, roper jentene bestemt i kor.

Tommel opp for turglede

- Friluftsskolen skal oppleves som relevant og engasjerende. Det er et veldig godt apparat på plass disse dagene, og alle vi har henvendt oss til og samarbeider med har hatt tommelen opp hele veien. Det være seg det lokale Røde Kors, Jeger og fisk, turlaget og Fridom ungdomslag, forteller Liv Sonja Solbrekken.

Elementær friluftskunnskap hører også med på programmet.

- Barna lærer bruk av kart og kompass, førstehjelp og får god innføring i allemannsretten. Dette handler om å skape turglede og trygge, tette bånd til naturen, sier Solbrekken. 

Etnedal friluftsskole er et samarbeid mellom Helsesjukepleiertjenesten, Flyktningetjenesten, Etnedal Frivilligsentral, Bufdir og Valdres Friluftsråd.

Emma, Marie, Pinky og Ingrid er klare for tre dager med friluftsliv i Etnedal og håper Friluftsskolen har kommet for å bli. (Foto: Lene Hovi)

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: