For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Nils og Kathrin til Berlin

10. Januar 2020

Nils Noraker fra Noraker gård og Kathrin Hofmann Aslaksby fra Olestølen mikroysteri er invitert med av Fjellnettverket og Fylkesmannen i Innlandet for å presentere mat og opplevelser fra Fjell Norge i Berlin. (Foto: Lene Hovi)

17. - 26. januar blir lokalmat fra Valdres servert på Norges stand under Internationale Grüne Woche i Berlin, en av verdens største mat- og reiselivsmesser. Nils Noraker og Kathrin Hofmann Aslaksby har begge vært med på Grüne Woche tidligere, men det legger ingen demper på forventningene til årets messe.

Stølsformidling i praksis

Kathrin tar med seg smørkinna si og skal sørge for at tyskerne som besøker messa både får lukte og smake på stølstradisjonen fra Valdres.

- Jeg er jo veldig stolt over å bli plukket ut til å representere Norge, fjellområdene og Valdres, og jeg gleder meg til å få formidle dette på en konkret måte som å kinne smør på standen, sier Aslaksby som neppe vil støte på språkproblemer i Berlin.

- Jeg pleier å si at jeg er fullblods tysk og helhjertet norsk. Begge foreldrene mine er tyske, og selv om jeg er født og oppvokst i Norge har jeg det tyske språket i ryggmargen. Det er veldig mange folk innom denne messen, så jeg regner med at jeg får snakket mye om både setersmør, Valdres og norsk mat og reiseliv, sier Aslaksby.

Henter hjem inspirasjon

Nils Noraker og rakfisken hans var med til Berlin i 2019 også, og han mener at det er litt lettere å presentere rakfisk i Europa enn til nordmenn generelt.

- Tyskere og europeere er åpne, nysgjerrige og veldig begeistret for å prøve nye smaker, så det er alltid artig å møte dette markedet, sier Nils som også brukte messen i fjor på å se seg rundt og sanke gode opplevelser og inspirasjon fra andre land som deltar på den enorme messen.

- Dette er en tid på året der jeg faktisk har tid nok og ro til å kunne møte lokalmatbransjen og gjøre nye bekjentskaper, og slik sett er Grüne Woche veldig spennende.

Både Aslaksby og Noraker understreker betydningen av å bruke messen som nettverksbygging, der en hel bransje kan utveksle inspirasjon og utfordringer, på tvers av regioner og land.

Fem fra Valdres

I tillegg til Nils og Kathrin skal også Julia Helgesen fra Visit Valdres delta på årets messe i Berlin. Hun skal bistå på den norske standen sitt reiselivshjørne. Fra Valdres Natur- og Kulturpark bistår Henning Wangsnes og Lene Hovi med henholdsvis markeds- og presseansvar for Fjell Norge sin delegasjon som totalt teller over 30 bedrifter fra Setesdal i sør til Trøndelag i nord.

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook