Musikktalenter fra hele verden vil på kurs i Valdres

Valdres SommersymfoniRekordmange søkere til Valdres sommersymfoni. Her fra avslutningskonserten i 2019 (Foto: Tom Henning Bratlie)

PRESSEMELDING

I år har Valdres sommersymfoni mottatt 385 søknader totalt fra unge musikere som vil delta i undervisningen. Musikktalentene kommer fra Australia, England, Østerrike, Irland, Norge, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Tyskland, Spania, Ukraina og USA.

Valdres sommersymfoni er ikke bare en internasjonal kammermusikkfestival. Det er også Nord-Europas største kurs for klassiske musikktalenter. Hvert år i slutten av juni møtes unge mennesker i Valdres for å få inspirasjon og musikkglede.

Deltakerne er mellom 5 og 28 år og får undervisning av dyktige nasjonale og internasjonale pedagoger og festivalens artister i tillegg til konserterfaring gjennom å spille egne konserter.

Valdres sommersymfoni tilbyr strykekurs for de yngste, strykekurs, to store kammerorkestre, Norsk Barnesymfoniorkester (NBSO) og Norsk barne- og ungdomssymfoniorkester (NOBUS), internasjonale mesterklasser, pianokurs, internasjonalt strykeakademi og Valdres Beethovenorkester.

De 385 søknadene blir nå gjennomgått og besvart innen 1. mars. Så får de heldige beskjed om de kom gjennom nåløyet og vil få oppleve Valdres i 2020.

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: