For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

EN

NO

DE

Følger opp næringslivs-undersøkelsen fra mars

18. Mai 2020

Linda Mæhlum Robøle (regionrådsleder i Valdres), Merete Hovi (Reiselivssjef og daglig leder for Visit Valdres), Hilde Tveiten Døvre (Daglig leder i Valdres Næringshage) og Jørand Ødegård Lunde (Daglig leder i Valdres Natur og Kulturpark) ønsker å følge næringslivet tett gjennom koronakrisen og se tendensene inn mot sommeren.

KLIKK HER: Link til undersøkelsen
 

(Valdreskommunene, Valdres Næringshage og Visit Valdres vil behandle alle besvarelser konfidensielt)

I mars, noen uker etter at koronakrisen satte store deler av næringslivet på vent, ble det initiert en næringslivsundersøkelse i Valdres for å få et tidsbilde av situasjonen.

Denne ble godt besvart og ga lokale politikere og virkemiddelapparat tall og fakta til innspill mot fylkeskommunale og nasjonale krisepakker. Nå er det viktig å få en oppdatert oversikt over situasjonen for næringsdrivende.

Har kompensasjonsordningene truffet?

- Flere krisepakker er rullet ut, og samfunnshjulene er så vidt i gang igjen. Samtidig er fremtiden veldig usikker. Hvordan er utsiktene for de ulike bransjene og hvilke tiltak har de satt i gang? spør Linda Mæhlum Robøle, regionrådsleder i Valdres.

Ordførerne, reiselivssjefen og næringshagen har daglig kontakt med både fortvilte og optimistiske næringsdrivende i Valdres, men trenger de faktiske tallene en ny undersøkelse vil kunne gi dem.

- Vi ønsker å få oversikt over i hvilken grad de ulike kompensasjonsordningene har truffet og om bedrifter som har måttet permittere ansatte er i ferd med å få disse inn i arbeidslivet igjen. Vi vil fortsette å formidle situasjonen for Valdres i politiske kanaler, og den beste kunnskapen er det de næringsdrivende selv som sitter på. Derfor håper vi alle benytter muligheten til å svare på undersøkelsen, sier Mæhlum Robøle.

Reiselivet starter opp

15. mai ble myndighetenes reiseråd mer forutsigbare for ferielystne nordmenn denne sommeren, noe som vil påvirke flere bransjer enn kun reiselivet. Det er likevel tidlig å si hvordan nordmenns ferieplaner og reisemønster blir, og det viktig å følge koronakrisens ringvirkninger tett.

- Forrige gang vi sendte ut næringslivsundersøkelsen var vi godt på vei inn i koronakrisen, nå er vi etter alt å dømme på vei ut av den. Bedriftene har fått føle på kroppen den faktiske effekten av nedstengingen og de økonomiske konsekvensene har begynt å bli synlige. Det er derfor interessant for oss å få svar på hvordan situasjonen er nå, og hvordan bedriftene ser på fremtiden, spesielt med tanke på å være rigget for den kommende sommersesongen, sier Merete Hovi.  

KLIKK HER: Link til næringslivsundersøkelsen 
(Valdreskommunene, Valdres Næringshage og Visit Valdres vil behandle alle besvarelser konfidensielt)

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:
Datoer

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

følg oss på Facebook