Ærespris til Kristian Bergsund

Fortjent heder: Kristian Bergsund er et oppslagsverk når det gjelder historie generelt og krigshistorie spesielt, en ressurs som Valdres er veldig stolte av! (Foto: Lene Hovi)

Tekst og video:
Valdres Natur- og Kulturpark

Under 8. mai-markeringen på Valdres Folkemuseum var det en idealist og ildsjel som ble noe mer overrasket enn resten. Valdres Natur- og Kulturpark tildelte Kristian Bergsund en helt spesiell ærespris for sitt arbeid med å ta vare på og formidle den lokale krigshistorien for Valdres.¨

Klikk her: Flere videoer fra den regionale markeringen av 8. mai

Eneste i sitt slag

- I dag, 8. mai, feirer vi freden og demokratiet vårt, og uten ildsjeler som Kristian Bergsund hadde denne dagen vært fattigere. En ildsjel av sjeldent format får i dag en ærespris fra Valdres Natur- og Kulturpark, den eneste utdelte i sitt slag så langt, den deles ikke ut årlig, og det er ikke sikkert den deles ut igjen. Men en kandidat som Kristian Bergsund fortjener en hedersbevisning fra sine egne på den dag som denne, sa regionrådsleder i Valdres, Linda Mæhlum Robøle, under utdelingen.

Se video fra overrekkelsen og hele begrunnelsen her:

- Det regionale arbeidet i Valdres Natur- og Kulturpark skal bygge natur- og kulturgrunnlaget i Valdres. Kristian Bergsund er med og vokter vår historie, og bidrar til at fremtidige generasjoner kan holde arven levende, heter det videre i begrunnelsen.

Ordførerne i Valdres flankerer Kristian Bergsund og takker for over 50 år med iherdig innsats for å bevare og gjenfortelle krigshistorien fra Valdres, og hans store arbeid med å bevare og løfte Bagnsbergatn som nasjonalt krigsminne. (Foto: Lene Hovi)

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: