REKO Beitostølen etablert

15. September 2020

Administrator for REKO Beitostølen, Anne Knutsdotter, har naturgris fra Valdres og er lokalmat-entusiast. Hun håper mange vil benytte anledningen til handle inn godbiter fra REKO Beitostølen. (Foto: Privat)

Lokalmatprodusenter i Valdres sørger for at du kan skaffe deg fersk, kortreist lokalmat til høstferien.

Tekst: Guri Grønolen
Fylkesmannen i Innlandet
 

- REKO har mat som du ikke finner i dagligvarebutikken, så benytt muligheten til å skaffe deg noen skikkelige godbiter til vakre, høstdager i Valdres, sier Anne Knutsdotter som administrerer REKO Beitostølen.

Fredag 25. september blir det utlevering på parkeringsplassen utenfor Kiwi på Beitostølen kl. 19.00-21.00

REKO står for «Rettferdig Konsum» og er en plattform på Facebook der matprodusenter og mathåndverkere kan tilby sine varer direkte til forbrukere i nærområdet, uten mellomledd. 
Kombinasjonen av god gammeldags handel rett fra gården og en digital plattform er et konsept som mange setter pris på, og det har nærmest blitt en liten folkebevegelse for alle som ønsker å handle lokalprodusert kvalitetsmat.

REKO er trendy

REKO er en trend på sterk frammarsj, som nå også har inntatt Beitostølen!

- Folk etterspør ekte og kortreist mat, de ønsker å komme nærmere maten og menneskene bak. Og når du handler direkte av bonden får maten du spiser et ansikt, det blir mer personlig, sier Anne Knutsdotter. Hun forteller at det fra mandag 14. september er lagt ut varer fra flere produsenter på Facebook-gruppa: REKO BEITOSTØLEN

- Vi har en fin dialog med kommuneoverlegen i Øystre Slidre som har godkjent reglene vi setter opp. Her blir det stor avstand mellom utleveringsbodene og gode kø- og hygieneregler. Det er like trygt å hente varer her som å stikke innom butikken, sier Knutsdotter.

Slik gjør du det:

Klikk deg inn på denne linken eller søk opp REKO Beitostølen på Facebook. Om du ikke er medlem allerede, be om å få bli medlem av gruppen. Kort tid etter vil medlemsskapet ditt bli godkjent, og du ser annonsene til alle produsentene, hvilke varer de kan levere og til hvilken pris.

Bestilling legges i kommentarfeltet til den enkelte produsent og det avtales betaling. Kun Vipps og kort kan benyttes i disse koronatider, ingen kontanter.

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk hva skjer

Datoer
Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk mat og drikke

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord:

Søk overnatting

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: