Ta deg en tur UT.no

Finn nye turmål: Daglig leder i Valdres friluftsråd, Ina Syversen, håper mange finner inspirasjon til turer i nærmiljøet, i nabokommunen eller andre steder i Valdres i den oppdaterte appen UT.no (Foto: Lene Hovi)

Vi er i den årstiden da vi elsker å være ute. Stier tørker opp og vi sitrer etter korte eller lange utflukter med venner og familie. Noen trenger kanskje ny inspirasjon eller litt ekstra motivasjon? Den kan du finne på www.ut.no, der det nå ligger over 170 turmål eller ruteforslag fra Valdres.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

- Det er Friluftsrådenes landsforbund og Den Norske Turistforening som står bak UT.no. I vinter har lokallagene i Valdres brukt mye tid på å samle turbeskrivelser fra vår region i denne appen. Det gjør vi for å tilrettelegge for mer aktivitet og friluftsglede her i Valdres, sier Ina Syversen i Valdres friluftsråd.

Senker terskelen

Bruk av turbeskrivelser og kartløsninger via apper er sterkt økende, spesielt for ferske friluftsentusiaster.

- Det vi vet, er at muligheten for å finne riktig og oppdatert informasjon om startpunkt og alternative ruter senker terskelen for å prøve seg på en ny og spennende utflukt i det fri. Det er fort gjort å ende opp med den faste søndagsturen hvis man er usikker på andre turområder, sier Syversen.

Alt trenger heller ikke handle om å vandre i timesvis på merket sti.

- På UT.no legger vi også ut badeplasser, aktivitetsområder og gapahuker. Dette er lavterskel turmål der man stedvis kan parkere i nærheten og nyte et måltid i det fri eller kan la barna aktivisere seg selv, sier Syversen og presiserer at det vil komme mange flere turforslag i appen utover sommeren.

- Send inn ønsker eller egne forslag til friluftsradet@valdres.no om du vil tipse oss om manglende ruter eller turmål. Det er bare fint om vi engasjerer både drevne og ferske turgåere. Samtidig håper vi at publikum gir beskjed hvis noe i ut.no er feil eller mangelfullt, sier hun.

Ut.no laster du ned gratis fra App Store eller Google Play. 
Nettversjonen: www.ut.no

Noen turtips fra UT.no

Etnedal:
Kongeveien over Tonsåsen med avstikker Breiesleiren
Jomfruslettfjell

Sør-Aurdal:
Ørneflag
Puttekollen

Øystre Slidre:
Furustrand friluftsområde
Kjølafjellet

Nord-Aurdal:
Aktivitetsområdet Fagernesparken
Leirasanden bade- og turområde

Vang:
Fugleberget
Gapahuken på Åsvang

Vestre Slidre:
Friluftsporten på Vaset
Gardbergfeltet/Gardbergstien

Det er ventet en sommer med mye folk i fjellet. Kanskje ønsker du å oppdage nye turområder og -mål, eller unngå de mest trafikkerte rutene? (Foto: Lene Hovi)

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: