Inviterer mat-Valdres til inspirasjonskveld i Vang

Lokalmatprodusenter og opplevelsesbedrifter ønskes hjertelig velkommen til Vang på dette inspirasjonsmøtet! Fra venstre: Line Svien (Tyinlam), Eirik Høyme Rogn (Grøne Lund), Sigrid Skjerdal (Vinjerock). Innfelt: Guri Grønolen (Statsforvalteren i Innlandet)

- Er du en ihuga og hardtarbeidende lokalmatprodusent som gjerne vil tjene mer? Når du står og yster eller stapper kurv, forer fisken i rakfiskdammen eller foredler råvarer til førsteklasses, håndlaga lokalmat, lurer på hvordan du kan få mer lønn for alt strevet?

- Eller er du et serveringssted eller opplevelsesbedrift som gjerne vil bruke mer lokalmat? Har du gjester som etterspør tradisjonsrik og trygg mat som er laget av bøndene i bygda?

- Er du opptatt av muligheter som kan ligge i å utvikle opplevelser og tilbud med utgangspunkt i lokalmat - alene eller sammen med andre - og høre hvordan Gudbrandsdalen har lykkest med dette?

Da bør du melde deg på lokalmat-møtet i Vang 21. september kl. 19.00.

Smake, lukte og oppleve

Målgruppa for dette høsttreffet er stolte produsenter fra hele regionen som lager et spekter av ulik lokalmat, og dyktige reiselivsbedrifter som vil at gjestene sine ikke bare skal se, men også smake og lukte på regionen Valdres. 

- Selv om pandemien ikke er over, kan vi endelig invitere lokalmatprodusenter og opplevelsesbedrifter til en heftig inspirasjonskveld her i Vang. Det siste halvannet året har vært preget av stengte markeder og få møteplasser for en bransje som har stor nytte av å utveksle tanker og idéer. Den 21. september håper vi å se så mange som mulig, sier Sigrid Skjerdal i Vinjerock.

Skjerdal tok initiativ til å holde høstmøtet og legge det til Vang, siden det er allerede er mye aktivitet rundt festivalens grønnsakshage denne høsten.

Sammen med Statsforvalteren i Innlandet, Valdres Natur- og Kulturpark, Tyinlam og flere gode samarbeidspartnere har Vinjerock lagt opp til en inspirasjonskveld med gode foredragsholdere og konkrete eksempler på samarbeid mellom matprodusenter og opplevelsesnæringer som har gitt konkrete resultater.

Mye nytt

Tross pandemien - mange fine nyheter spirer i lokalmatmiljøet i Valdres.

- I Vang er det frisk satsing på grønnsaksproduksjon. På Beitostølen utvikles det på et restaurantkonsept med 100 prosent lokalprodusert mat og REKO-ringene har fått feste i regionen. Vi har rett og slett mye å snakke om, sier Guri Grønolen fra Statsforvalteren i Innlandet.

Meld deg på i dag:

På høsttreffet får du høre fra:
Arita Åkre (Edel Sider), Kristin Prøven (Matrute Gudbrandsdalen), Erling Theodorsen (Heilt Heimatt), Peter Hatcher (Syndinstøga) og Kristian Belsheim (Små Vesen).
Programledere: Guri Grønolen og Eirik Høyme Rogn

Sted: Vang barne- og ungdomsskole/Vangshallen i auditoriet.
Påmelding: Senest 7. september på e-post til: fmopggr@statsforvalteren.no
Pris: 200 kr (Dette dekker kveldsmat)
Fullt program: Se eventet på Facebook eller bildet under: 

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: