Næringshagen sikret finansiering i ti nye år

Vibeke Isachsen, Sunniva D. Brufladt, Tomm Andreas Svae, Tone Ranheim, Karianne Borchgrevink og Ingrid Røn utgjør Valdres Næringshage og gleder seg til ti nye år med bedriftsutvikling i Valdres. (Foto: Valdres Næringshage)

Valdres Næringshage er sikret nasjonal finansiering i ti nye år for å bistå bedrifter og gründere som ønsker vekst og omstilling i de seks Valdres-kommunene. 

I praksis betyr det at bedrifter som er i utvikling og ønsker bistand er sikret finansiering og hjelp til dette fra Valdres Næringshage. Midlene næringshagen får skal gå direkte til enkeltbedrifters utvikling, så resultatet er avhengig av at bedriftene bruker næringshagens tjenester.

Det er Siva, som nasjonal programoperatør for blant annet næringshager, som har sikret at Valdres blir finansiert i ti nye år, når ny programperiode starter opp i januar 2023.  Siva har strenge kvalitetskontroller, men rangerer Valdres Næringshage godt over gjennomsnittet jfr. nasjonale kriterier.

- Gladsak

Valdres Næringshage er eid av lokale bedrifter, banker, forsikringsselskap og de seks Valdres-kommunene i tillegg til en eierandel fra Siva. Største eier er Valdres Natur- og Kulturpark.

- Dette er en gladsak for regionen Valdres og en gladsak for gründere og næringsliv som vil noe. Vi benytter anledningen til å oppfordre alle med gode ideer til å ta en tur innom Valdres Næringshage. De har et næringsnettverk med mange gode krefter, både i Innlandet og over hele landet i tillegg til en god kjennskap til det som rører seg i Valdres, sier daglig leder i Valdres Natur- og Kulturpark, Jørand Ødegård Lunde.

Les mer om Valdres Næringshage her

- Bred kompetanse

Daglig leder i VNH, Tone Ranheim tilføyer at hun er glad for å ha en kompetent og framtidsretta gjeng med seg både av ansatte og innleide krefter. I tillegg framhever hun det gode samarbeidet med Visit Valdres og Valdres Natur- og Kulturpark for å kunne nå bredt ut med tilbudene til de bedriftene som ønsker vekst og bærekraftig utvikling. 

- Vi er flere med lokal forankring som har flyttet tilbake til Valdres med nasjonal og internasjonal erfaring innen forretningsutvikling, prosjektledelse og bærekraftig utvikling. Vi er likevel avhengige av det gode samarbeidet med våre lokale partnere for å nå bredt ut til alle og å bruke de offentlige pengene på best mulig måte. Vi er enige om rollefordelingen og har et samla tilbud til bedriftene. Det nytter ikke å springe etter hverandre med ulike tiltak. Her opplever jeg en god forankring og et tydelig mandat fra næringslivet og Valdres-kommunene. Vi jobber bredt med ideer og bedrifter, og er kanskje best på strategiarbeid, konseptutvikling, bistand med finansieringsmuligheter og generell sparringspartner, sier Tone Ranheim.

Grønne og kreative næringer

Bygg og anlegg, reiseliv, landbruk og handel er de viktigste næringene i Valdres og næringshagen har både bred kompetanse på huset og tilgang til god kompetanse i nettverket.

- Med det nye programmet ønsker vi også å bistå til bærekraftig utvikling i de grønne og kreative næringene. For lokalmat og treindustri pågår det allerede mye spennende og nyttig i klynger og forskningssamarbeid og vi vil fortsette å bidra til at Valdres-bedriftene er med. Det andre er å bidra til en klynge for kreative næringer med basis i de mange og sterke kulturutøvere og tjenestetilbydere innen kreative næringer i Valdres. Her er det nyttig arbeid i gang sammen med blant annet Valdresmusea og Omstillingsprogrammet i Nord Aurdal. Med sikret finansiering vil vi fortsatt kunne ta en slik rolle i å utvikle næringslivet i Valdres, sier en fornøyd leder av Valdres Næringshage.

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: