Valdreskonferansen: -Folk trenger påfyll og møteplasser

Valdreskonferansen presenterer en sterk rekke av foredragsholdere som vil inspirere, utfordre og invitere deltakerne til å dele kunnskap. 13. og 14. november møter du disse på Fagerlund Hotell og Trykkeriet Kulturarena på Fagernes.

- Her i Valdres, og i Fjell-Norge generelt, har sterke nettverk og samarbeid alltid vært en viktig ressurs for å ta tak i egen utvikling. Valdreskonferansen er en etablert møteplass, men pandemien har dessverre forhindret oss i å samle folk de siste årene. I år er vi endelig tilbake!

Det er Karianne Borchgrevink og Martine Willemstein fra Valdres Næringshage og Henning Wangsnes fra Valdres Natur- og Kulturpark som, sammen med Visit Valdres, Valdres Sparebank og Innlandet fylkeskommune, nå inviterer til Valdreskonferansen 2023.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

- Det er noe med tiden vi er inne i nå, den er ekstra krevende for de fleste. Samtidig er det trendy å flytte tilbake eller ut på landet, hvor gründerånden blomstrer, og hvor digitalisering gir nye muligheter for jobb og innovasjon. Hvordan kan vi Fjell-Norge dra nytte av dette skiftet og bli et robust samfunn som tiltrekker seg unge, har et stabilt velferdstilbud og være konkurransedyktige på flere områder?, spør arrangørene.

Valdreskonferansen ønsker å diskutere hvordan vi kan møte utfordringene verden står overfor, samtidig som vi jobber mot Norges ambisiøse nasjonale mål for bærekraft, omstilling og vekst.

- Folk har etterspurt møteplasser og diskusjonsarenaer på tvers av bransjer i det siste, og vi er overbevist om at konferansen vil gi konkret påfyll for de som melder seg på. Samtidig har vi lagt vekt på en uformell og sosial ramme og tar blant annet i bruk Valdres nye kulturarena, Trykkeriet. Dette skal oppleves som relevant og hyggelig, forteller Martine Willemstein.

Trykk her for mer informasjon og påmelding

- Vi må rett og slett rigge oss litt på nytt i en tid med høy inflasjon og en alvorlig energikrise. Valdres og fjellområdene lever ikke i et vakuum og vi vil mobilisere nasjonale og regionale myndigheter, næringsliv, og utviklingsaktører for å sikre en bærekraftig fremtid, sier Henning Wangsnes.

Med dette bakteppet inviteres det til Valdreskonferansen 2023, med temaet: "Vi skal eie morgendagen – hvordan sikre endringer som utvikler et robust Fjell-Norge der ungdommen blir og skaper nye muligheter."

Når og hvor?

Konferansen finner sted 13. og 14. november på nye Trykkeriet Kulturarena og Fagerlund Hotell i Fagernes.

Mandag 13. november: Gratis kveldsarrangement med uformell ramme på Fagerlund Hotell kl. 18.00 til 21.00.
Tirsdag 14. november: Dagsarrangement på Trykkeriet og Fagerlund kl. 9.30 til 16.00. 

Programhøydepunkter

  • Åpningsappell fra ungdomsrådene i kommunene.
  • Diskusjoner om bærekraftig by- og fjellutvikling med blant annet Bjørn Egil Flø fra Nibio.
  • Fokus på destinasjonsutvikling med Håkon Arnstorp, CEO i Fredensborg Fritid.
  • Tre parallellsesjoner som vektlegger bygg, reiseliv og mat.

Se fullt program her

Håper å se deg: (F.v) Karianne Borchgrevink, Henning Wangsnes og og Martine Willemstein er blant arrangørene av årets Valdreskonferanse 13. -14- november. (Foto: Lene Hovi)

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: