Snart klart for kurv og klassisk i Briskebyen

Folksomt: I 2022 flyttet Valdresdagen hit til Gullsmedvegen i Briskebyen og det kom fantastisk mange fine folk for å smake, smatte og lytte til flott musikk. (Foto: Lene Hovi)

I fjor flyttet Valdresdagen-arrangementet fra sentrale og hektiske Skiferplassen til den mer rolige kulturgata Gullsmedvegen i Briskebyen, Fagernes egen "gamleby".

Det var knyttet spenning til om folk både fant fram og møtte opp, men den tvilen ble gjort til skamme.

- Å flytte arrangementet var rett og slett en suksess, og det ble en helt annen atmosfære rundt både gratiskonserten og lokalmatbodene, så det blir Valdresdag her i Briskebyen i år også.

Det slår lokalmatprodusent og leder av "Kurv frå Valdres", Bente Rakstad, og Mona Kleven fra Valdres Sommersymfoni fast.

1. juli arrangerer de årets Valdresdag i Fagernes. I tillegg er Valdres Natur- og Kulturpark, Fagernes Handelstand, Gjensidige Brannkasse, Fjellkjeden Intersport og Nord-Aurdal Utvikling med på arrangør- og finansieringssiden.

Roser publikum

Konseptet Valdresdagen er et samarbeid mellom kurveprodusentene i Valdres som kårer beste kurv av både en fagjury og folket denne dagen, og Sommersymfonien som arrangerer gratiskonsert med klassiske perler på programmet, midt i en travel festivalhelg.

- Det er kvalitet i alle ledd denne dagen, både når det gjelder kurv, lokalmat, kultur, musikk og publikum. Ja, faktisk er publikum kronen på verket som koser seg så lenge sammen med oss denne dagen og samtidig tar en viktig rolle i å kåre folkejuryens favoritt av årets kurv, sier Bente Rakstad.

- Det er folk som er begeistret for god musikk og alt annet Valdres representerer, og som gjerne slår av en prat med både musikere og lokalmatprodusenter. Vi registrerer at både lokalbefolkning, festivalgjengere og hytteturister koser seg sammen på dette arrangementet, det blir det en veldig fin stemning av. Vi håper mange tar turen til Briskebyen for å oppleve "kurv og klassisk" i år også, sier Rakstad og Kleven.

Program for Valdresdagen 1. juli:

Kl. 11:00  
Offisiell åpning av Valdresdagen/Lokalmatmarkedet åpner
Publikumsavstemmingen for beste kurv starter.
God stemning i hele Gullsmedvegen, som stenges for trafikk denne dagen

Kl. 12:00  
Gratiskonsert med Valdres Sommersymfoni på scenen utenfor Hippegården
Se programmet til konserten her

Kl. 12:45  
Valdresgildet utroper vinnerne av kurvekåringen
Les mer om Valdres sin matskatt "kurv" her

Kl. 13:00  
Konsertslutt

Kl. 15:00  
Lokalmatmarkedet stenger

Kurvekåring: Valdres egen spekepølse "kurv" blir hvert år bedømt av både en fagjury og en folkejury. Under Valdresdagen smaker publikum seg frem til sin favoritt  og vinneren kåres rett før siste nummer under Valdres Sommersymoni sin gratiskonsert. (Foto: Lene Hovi)

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: