- Gleder meg til å jobbe med utvikling i Valdes

Starter snart i ny jobb: Bente Lindahl er anstatt som daglig leder i Valdres Natur- og Kulturpark og tiltrer 17. oktober. (Foto: Privat)

17. oktober entrer Bente Lindahl kontorlokalene til Valdres Natur- og Kulturpark som ny daglig leder for det regionale oppgavefellesskapet i Valdres. Med allsidig bakgrunn innen kommunal sektor, privat næringsliv og utviklingsarbeid var det rett og slett drømmejobben som seilte opp da den ble utlyst i vår, ifølge henne selv.

Tekst: Lene Hovi
Valdres Natur- og Kulturpark

I skrivende stund sitter Lindahl i budsjettinnspurten for Nordre Land kommune, der hun frem til starten av oktober jobber som kommunalsjef for samfunnsutvikling. Det vil gå slag i slag frem til den dagen hun setter seg i bilen i Bagn og kjører E16 nordover til Fagernes i stedet for å pendle til Dokka.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben. Jeg har observert aktiviteten til Valdres Natur- og Kulturpark siden oppstart, men det å få sette seg inn i de ulike nettverkene og samarbeidsstrukturene som parken er et nav for, blir spennende. Det jobbes mye og godt på tvers i Valdres, og dette må vi ikke ta for gitt. 

Lindahl forteller at hun stadig vekk får høre hvor gode vi er til å samarbeide i Valdres, det kan være et tegn på dette ikke er tilfelle i like stor grad i andre regioner.

- Dette kan vi ta litt mer innover oss og være stolte av. Det er krevende også, å jobbe så tett sammen, men litt uenighet kan være sunt for å skape utviklig og komme opp med nye ideer, sier Lindahl.

Ta tak i det unike

Det er mange steder i Norge og verden for øvrig som er staselige og flotte og med varme lokalsamfunn. I Valdres må vi fortsette å utvikle oss i takt med det som er unikt for oss som befolkning og ressursene vi omgir oss med, mener Lindahl.

- Slik jeg ser det har vi i Valdres et iboende ønske om å gjøre tilværelsen god for oss selv og andre. Dette ser man i servicegraden i næringslivet, men også i viljen til å hjelpe hverandre og samarbeide i det daglige. Det mest unike med Valdres er folka. Det er et godt utgangspunkt for å videreutvikle Valdres, mener Lindahl.

At Valdres er en natur- og kulturpark betyr at vi er en del av et større nettverk bestående av tilsvarende regioner. I Norge er det 9 regionalparker, i Europa over 900.

- Parkkonseptet blir spennende å sette seg mer inn i. Selv om vi skal utvikle oss i takt med det som er unikt for oss, så er det flere felles utfordringer både nasjonalt og internasjonalt for regioner som ligner på vår. Det ligger mange muligheter i dette nettverket, mener Lindahl.

Kontinuerlig jobb

Bente Lindahl har stor tro på Valdres og ser frem til å bli en del av utviklingsarbeidet i regionen.

- Merkevaren Valdres er sterk, skaper tillit og har definerte verdier vi står for. Men vi skal henge med i utviklingen fremover også, og vite at vi er en del av en verden i endring. Å koble oss godt på en fremtidig positiv utvikling er noe vi må jobbe med hele tiden og sammen. Jeg gleder meg til å bidra med dette, sier Lindahl.

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: