Nofima kjører gode kurs i vinter

Bønder, lokalmatprodusenter og hobbygartnere kan delta på gode kurs via Nofima sine kursrekker. Nå er vinterens fysiske og digitale kurs klare for påmelding. (Foto: Brooke Lark/Unsplash)

Er du lokalmatprodusent eller foredler mye av maten din hjemme og trenger påfyll av kunnskap og inspirasjon? 

Det er ikke lett å få oversikt over gode kurstlbud i rekken av tilbydere og tema, med med Nofima sitt kompetansenettverk for lokalmat er det nå lagt frem en kursrekke for første kvartal i 2024 som kan være aktuelt for flere av Valdres sine bønder, lokalmatprodusenter, og reiselivsbedrifter.

Nofima er et matforskningsinstitutt, eiet av staten, som i tillegg til forskning tilbyr gode løp for kompetanseheving.

Flere av kursene foregår i Nofimas egne lokaler på Ås, men det er også satt opp flere digitale webinarer som kan følges fra eget kjøkken.

Sjekk ut kursene i vinter her:

Kurs i foredling av grønnsaker
Kurset gir grunnleggende kompetanse om prosessering av grønnsaker, og hvordan man kan oppnå stabile, trygge og gode produkter.
Dato: 6.-7. februar 2024 og digitalt på Teams 5. mars 2024

Nettkurs: Lær om pakking og merking av egne lokalmatprodukter
Benytt anledningen til å få en personlig forståelse for hvordan du skal næringsberegne dine produkter etter gjeldende krav.
Dato: 7. februar 2024

Kurs i brødbakst – grunnleggende prinsipper
Er du glad i å bake, nybegynner eller litt erfaren, og vil vite mer om hva som skjer og hvorfor ting er viktig? Da er dette kurset for deg.
Dato: 13.-14. februar 2024

Kurs i nedskjæring og produksjon av enkelte kjøttprodukter
Kurs i nedskjæring av storfe, lam, gris og vilt for best mulig utnyttelse av de edle deler. I tilegg til bruk av produksjonsråstoff på en gunstig måte i hamburgere, pølser og andre kjøttprodukter.
Dato: 21.-22. februar 2024

Nettkurs i produksjon av spekepølser og hel spekemat
Kurset vil ta for seg produksjonen av spekepølser fra råvaren gjennom resepten og metodikken til ferdig produkt, og ulike produksjonsmåter for hel spekemat som spekeskinker og fenalår samt hel spekemat av vilt.
Dato: 23. februar 2024

Fagnettverk frukt- og bærforedling
Kurset vil ta for seg produksjon av jus, saft, syltetøy og gelé av ulike frukter og bær. Det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt.
Dato: Første samling 19.-20. mars 2024, andre samling 16.-17. april 2024 

Se flere og kommende kurs fra Nofima her

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: