To viktige nyheter om kommunal bredbåndsutbygging

Nylig inngikk Vang kommue og Eidsiva en avtale om kommunal utbygging til nærmere 50 adresser i Vang. Faktura er også på vei i posten til de som nylig har koblet seg til den kommunalt utbygde fiberen i øvrige kommuner i Valdres. Torkjell Haugen holder i prosjektene fra Valdres Natur- og Kulturpark sin side. (Foto: Aya Strand)

Den kommunale, ikke-kommersielle utbyggingen av høyhastighets bredbånd via fiber i Valdres, koordineres og ledes av Valdres Natur- og Kulturpark. Prosjektleder er Torkjell Haugen, og han har to viktige meldinger til potensielle kunder i Vang og og nylig påkoblede kunder i resten av Valdres.

Fiberbredbånd i Vang

Vang kommune har inngått avtale med Eidiva om å bygge fiberbrebånd til nærmere femti adresser flere steder i kommunen. Disse områdene er Liagardsvegen, E16 mellom Vang Auto-service og sør for Øye, samt på begge sider av Strondafjorden i Nedre Dalen. 

Eidsiva vil starte utbyggingen når 65 prosent oppslutning er nådd, derfor er det viktig at alle som ønsker fiberbredbånd tegner sin interesse så fort som mulig.

- Det er en påkoblingsavgift på kroner 4990 pr husstand, og i tillegg kommer månedlig abonnement. Der er prisen avhengig av hvilken hastighet og pakke du velger. Kun bredbånd koster fra kroner 829 pr måned. Ønsker du høyeste hastighet brebdånd med tv-pakke vil dette ligge på kroner 1889 i måneden, forteller Haugen.

Du kan selv gå inn her for et uforpliktende tilbud eller bestille: www.eidsiva.no/vang

Faktura fra Sør-Aurdal kommune

For de i Vestre Slidre, Øystre Slidre, Nord- Aurdal, Sør-Aurdal og Etnedal, som har koblet seg til bredbånd fra Telenor i inneværende år, nærmer det seg tid for betaling av påkoblingsavgiften på kroner 4990. 

- Dette er en engangsavgift for påkobling og denne fakturaen vil bli sendt ut fra Sør-Aurdal kommune, da det er de som har fått i oppdrag å fakturere ut dette. Slik har det vært en del år, og noen blir overrasket over at fakturaen kommer fra nettopp Sør-Aurdal, men det er altså helt riktig, forsikrer Haugen.

Månedlige abonnementskostnader bli fakturert direkte fra Telenor, det er kun påkoblingsavgiften som faktureres fra Sør-Aurdal.

Lurer du på noe om den kommunale utbyggingen av bredbånd via fiber i Valdres, ta kontakt på e-post: torkjell.haugen@valdres.no eller telefon: 481 39 722

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: